Vâlcea: Urmărire cu focuri de armă la Slătioara

0

Polițiștii vâlceni au acționat în sistem integrat în minivacanța de Paște, alături de jandarmi, militari și polițiști locali, aceștia fiind prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanțelor Militare.

Luni, 20 aprilie 2020, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliției Rurală Măldărești au oprit pentru control, pe Drumul Național 67, pe raza comunei Slătioara, un autoturism, moment în care conducătorul auto a coborât din autovehicul și a luat-o la fugă.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea acestuia, iar după ce au procedat la somarea acestuia, în repetate rânduri, de a se opri, unul dintre polițiști a efectuat două focuri de armă în plan vertical.

Polițiștii l-au prins din urmă pe bărbat, imobilizându-l, încătușându-l și conducându-l la sediul poliției. Deoarece bărbatul de 40 de ani, din comuna Slătioara, emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat testarea fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal și a fost sancționat contravențional deoarece acesta nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere prevăzută de ordonanțele militare în vigoare.

Din fericire, în urma efectuării focurilor de armă nu au rezultat victime sau distrugeri.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here