Olt: Cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni privind siguranța circulației pe drumurile publice

0

Doi bărbați au fost depistați la volan, unul având o alcoolemie de 0,76 mg/L alcool pur în aerul expirat și celălalt fără a deține permis de conducere, iar al treilea este cercetat pentru ucidere din culpă în urma comiterii unui accident rutier.

Joi, 7 iunie 2018, la ora 18.00, pe Drumul Național  64, în comuna Grădinari, a fost depistat un bărbat de 48 ani, din municipiul Petroşani, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism  având o concentraţie de 0,76 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge.

Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge, faptă prev. şi ped. de art. 337, din Codul Penal.

În noaptea de 7 spre 8 iunie 2018, ora 00.50, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Slatina a fost depistat un bărbat de 23 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea  un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Oamenii legii au întocmit acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis, faptă prev. şi ped. de art. 335, din Codul Penal.

Joi, 7 iunie 2018, ora 19.23, pe Drumul Național 6, în afara municipiului Caracal, un bărbat de 21 ani, din comuna Fărcaşele, în timp ce conducea o autoutilitară  la intersecţia cu Drumul Comunal 111, a acroşat un bărbat de 74 ani, din comuna Fărcaşele, care, în calitate de biciclist nu s-a asigurat în mod corespunzător la pătrunderea de pe drumul comunal pe drumul naţional. În urma evenimentului, biciclistul și-a pierdut viața.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 192, din Codul Penal.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here