Percheziții în județul Vâlcea, la domiciliile unor contrabandiști de alcool și țigări din Câineni

0

Joi, 19 ianuarie 2017, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi a specialiştilor criminalişti, toţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au efectuat 12 percheziţii, pe raza comunei Câineni, într-un dosar penal de contrabandă cu alcool şi ţigări .

Poliţiştii au descins în 7 locaţii, respectiv la sediul unei societăţi comerciale şi la 6 locuinţe, toate din comuna Câineni, în vederea depistării produselor de contrabandă. De asemenea au percheziţionat 5 autovehicule.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării, peste 6.000 de lire sterline, aproximativ 700 de litri de băuturi alcoolice, 5.288 de ţigarete, 2 aparate artizanale de confecţionare a ţigaretelor, 120 de grame de tutun vrac, 447 de tuburi goale pentru ţigarete şi 25 de articole pirotehnice.

Din cercetări a reieşit că, 5 bărbaţi, din comuna Câineni, au făcut contrabandă sub forma deţinerii, producerii, transportului şi vânzării bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia și deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Infractorii s-au aprovizionat, în cursul anului 2016, cu ţigări de contrabandă pe care le vindeau în România la un preţ mai mare. De asemenea, aceştia au produs ţigarete cu aparate artizanale, folosind tutun vrac şi au deţinut şi comercializat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal.

Cei 5 bărbaţi au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise de poliţişti.

Oamenii legi efectueză cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de contrabandă, fapte prevăzute de Legea nr. 227/2015, privind Codul Fiscal şi deţinerea de băuturi alcoolice, fapte prevăzute de Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal. La percheziţii a participat și o echipă din cadrul Direcției Regionale de Vamă Dolj.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here