Eurodeputata Daciana Sârbu – realeasă în funcția de vicepreședintă a Comisiei de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European

0

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a fost realeasă, luni, 23 ianuarie 2017, la Bruxelles, în funcția de vicepreședintă a Comisiei pentru mediu, sănătate publica și siguranță alimentară (ENVI) a legislativului european. Eurodeputata a fost iniţial aleasă în acest rol încă din iulie 2014, de la debutul acestui mandat europarlamentar.

„Încrederea colegilor mei mă onorează şi mă motivează. Îmi propun continuarea proiectelor pe care m-am axat în activitatea mea din Comisia ENVI – în primul rând lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor, un fenomen foarte grav, cu implicații serioase asupra viitorului. Avem în această legislatură o serie de oportunități importante pentru a face câțiva pași concreți în această luptă. Suntem în plin proces de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, care poate şi trebuie să includă măsuri mai puternice de protejare a copiilor față de promovarea agresivă a alimentelor nesănătoase.

Îmbunătățirea calității hranei în UE prin limitarea obligatorie a grăsimilor din alimentele procesate este o altă direcție absolut necesară, deoarece consumul excesiv al acestui tip de grăsimi creşte riscul afecțiunilor cardiovasculare. Sunt coautoarea unei rezoluții în acest sens deja adoptate de Parlamentul European, dar eforturile mele nu se vor încheia până când nu vom avea legislație europeană care să protejeze oamenii de acest pericol.

Voi continua să sprijin în continuare, în Parlament şi în dialogul cu reprezentanții celorlalte instituții, priorități precum educația nutrițională şi promovarea stilului de viață sănătos.

Am colaborat foarte bine cu asociații ale pacienților din Uniunea Europeană şi voi rămâne o susținătoare a politicilor pentru îmbunătățirea accesului la tratamente de calitate pe întreg teritoriul UE. Încă persistă inegalități foarte mari între statele membre şi acest lucru trebuie să fie o preocupare majoră pentru instituțiile europene”, a declarat eurodeputata la Bruxelles.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here