“Părinte în era digitală”, de Jodi Gold – la EDITURA TREI

0

În cadrul Colecției “Psihologie practică pentru părinți”, Editura Trei vă oferă cartea “Părinte în era digitală”, de Jodi Gold, cu 408 pagini traduse din engleză de Anca Sevcenco.

La ce vârstă pot să-i dăruiesc celui mic o tabletă? Peste câți ani va avea nevoie de un telefon mobil? Jocurile video îl agită și-l fac oare “dependent” pe băiatul meu? Ce fel de fotografii poate afișa pe internet fiica mea adolescentă și cu cine se poate “împrieteni” pe Facebook? Specializată în psihiatria copilului și mamă a trei băieți, Jodi Gold punctează, pe un ton echilibrat, atât beneficiile educaționale și cognitive ale tehnologiilor digitale, cât și numeroasele capcane.

Astfel, părinții noii generații de “copii digitali” vor afla ce aplicații și jocuri încurajează creativitatea și inteligența copilului sau adolescentului, dar și ce limite trebuie impuse (ca durată, dar și la nivel de conținut), pentru a evita hărțuirea online, refugierea nesănătoasă în lumea vituală ori dezinteresul pentru școală și relațiile sociale din reală.

Jodi Gold, psihiatru de copii și adolescenți, este conferențiar universitar la Colegiul de Medicină “Weill Cornell” din New York.

Părinte în era digitală
Jodi Gold
Autor: Jodi Gold
Nr. de pagini: 408
Traducere din engleză de Anca Sevcenco
Colecția: Psihologie practică pentru părinți
Editura Trei

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here