Acțiune de anvergură a polițiștilor vâlceni, pentru prevenirea faptelor antisociale

0

Razie în Râmnicu Vâlcea, pe străzile Barajului, Timiş, Carpaţi, Someş, Danil Ionescu, Liviu Rebreanu, Radu de la Afumaţi, Ştirbei Vodă, Carol I, Calea lui Traian şi General Magheru

În noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2017, între orele 22.00 – 06.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, Biroul Ordine Publică – Compartiment Proximitate, au organizat o acţiune punctuală în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale, pe străzile Barajului, Timiş, Carpaţi, Someş, Danil Ionescu, Liviu Rebreanu, Radu de la Afumaţi, Ştirbei Vodă, Carol I, Calea lui Traian şi General Magheru. Cunoscut fiind faptul că în aceste zone locuiesc sau tranzitează persoane de etnie rromă pretabile la comiterea de fapte antisociale, s-a trecut la identificarea persoanelor care locuiesc fără drept în imobilele de pe aceste străzi şi a acelora care frecventează şi staţionează perioade mai mari de timp în grupuri cu scopul de a comite infracţiuni.

Societăţile comerciale din zonele menționate au fost verificate pe linia asigurării pazei în mod corespunzător. În urma controalelor efectuate doi agenţi de pază au fost sancţionaţi contravenţional, pentru că nu îşi îndeplineau serviciul conform consemnului posturilor.

Au fost efectuate verificate persoanele faţă de care s-au dispus măsuri de control judiciar sau asistare zilnică neprivativă de libertate, în cauzele penale aflate în lucru. La ora 23.20, au fost efectuate verificări privind îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu de către personalul supraveghetor şi de pază de la Centrul de Plasament “Ana” – zona Nord, din municipiul Râmnicu Vâlcea, precum şi modul de comportare şi respectarea programului de către persoanele instituţionalizate.

Pe timpul acţiunii au fost legitimate 14 persoane, 3 dintre acestea fiind conduse la punctul de consiliere Nord pentru identificare şi verificare în bazele de date. 13 societăţi comerciale au fost verificate pe linia Legii 333/2003, şi la două unităţi alimentare s-a verificat legalitatea funcţionării acestora.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here