Compania de Apă Oltenia a semnat contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Calafat și Maglavit

0

Miercuri, 5 august 2020, Compania de Apă Oltenia SA a semnat al patrulea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre CL 11, care prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare în Municipiul Calafat, satele Basarabi şi Golenți și în comuna Maglavit, satele Maglavit și Hunia. Prezent la semnarea contractului, primarul comunei Maglavit, Ion Dinu, a precizat că este totul pregătit pentru demararea lucrărilor.

Al patrulea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, DJ-CL-11, a fost adjudecat de ASOCIEREA SC PRIMACONS GRUP SRL (LEADER) – SC VALTUM PROD-COM SRL. Contractul prevede extinderea sistemelor de apă şi apă uzată în Municipiul Calafat, satele Basarabi şi Golenți și comuna Maglavit, satele Maglavit și Hunia, valoarea fiind de 62.953.287,00 lei (fără TVA).

Conform prevederilor acestui contract, în comuna Maglavit – satul Hunia – lucrările au în vedere extinderea sistemului de alimentare cu apă existent, pe o lungime de 12.192 metri, incluzând 1.049 branșamente, 23 cămine de vane, 3 vane de linie îngropate și 115 hidranți de incendiu supraterani. Tot în Hunia se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 11.368 metri, incluzând 2 stații de pompare noi; iar în Maglavit se extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 21.281 metri, incluzând și 4 stații de pompare noi.

În municipiul Calafat se va extinde rețeaua de canalizare în localitatea Golenți – pe o lungime de 4.928 metri și se va construi o stație de pompare nouă, iar în satul Basarabi rețeaua de canalizare se extinde pe o lungime de 11.356 metri, fiind prevăzute și 4 stații de pompare noi.

Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, precum și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 luni. Perioada de Garanție: 36 luni.

Acestea nu sunt singurele investiții prevăzute în Calafat și Maglavit în cadrul Proiectului. Extinderea rețelelor de alimentare cu apă face obiectul unui alt contract, care urmează să fie semnat în perioada următoare.

***

Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, în valoare de peste 445 milioane de euro, reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here