Bugetul pentru 2017 a fost adoptat de Parlament – Discursul Premierului Sorin Grindeanu

0

Premierul Sorin Grindeanu a susținut un discurs în Parlamentul României, la votarea proiectului de buget pentru 2017. Vă prezentăm transcrierea integrală.

Sorin Grindeanu: Am ţinut să fiu astăzi prezent la votul final din două considerente, în primul rând, să mulţumesc Parlamentului pentru că a adoptat în regim de urgenţă bugetul pentru anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toţii, era nevoie să fie poate votat mai demult, dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat într-un calendar normal şi asta era bine pentru România. În acelaşi timp, aş vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori şi să reconfirm determinarea guvernului de a sprijini mediul de afaceri.

Avem în vedere, în continuare, simplificarea debirocratizării, reducerea taxelor şi facilitarea accesului la finanţare. Trebuie să menţinem, în continuare, încrederea românilor şi a investitorilor în economia noastră, la fel de mult cum trebuie să realizăm toate investiţiile pe care ni le-am propus, în anul 2017, în infrastructură şi să îndeplinim pe rând toate măsurile din programul de guvernare. Este un buget echilibrat, concentrat atât pe susţinerea politicilor sociale, cât şi pe sprijinirea politicilor de dezvoltare.

Ne încadrăm, aşa cum am spus şi ieri, într-un deficit de sub 3%, am reuşit pentru prima dată să alocăm – ca să dau doar un exemplu – 2% din PIB pentru armată, în mod direct, credite bugetare, 2% nereprezentând credite bugetare plus credite de angajament şi asta s-a întâmplat pentru prima dată în bugetul din anul aceasta, 2017.

De asemenea, ultimul lucru, apropo de investiţii şi ceea ce s-a discutat, pe care vreau să-l menţionez azi, înainte de a vă mulţumi încă o dată pentru votul dumneavoastră şi pentru modul în care aţi dezbătut şi rapiditatea cu care aţi dezbătut proiectul bugetului de stat, să menţionez că pentru anul 2017, pentru investiţii sunt zece miliarde de lei în plus faţă de anul 2016. Vă mulţumesc mult de tot.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here