Victor Negrescu către extremistul Farage: România nu primește lecții de corectitudine de la un om cercetat de PE pentru corupție

0
Demers constructiv al europarlamentarului Victor Negrescu pentru salvarea planului național de redresare și reziliență
Eurodeputatul Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu ia atitudine faţă de mesajul scandalos transmis de extremistul Nigel Farage, care cere ieșirea ţării noastre din UE. Într-o scrisoare deschisă adresată europarlamentarului UKIP, social-democratul Victor Negrescu atrage atenția că Nigel Farage nu ar trebui să vorbească despre corupție de vreme ce, la rândul său, este anchetat de Parlamentul European pentru corupție și subliniază că apartenența României la Uniunea Europeană nu trebuie să fie folosită drept temă politică pentru câștigarea de voturi.

”Domnule Nigel Farage, România nu primește lecții de democrație de la vinovatul pentru Brexit! Și, cu atât mai puțin, lecții de corectitudine de la un om cercetat de Parlamentul European pentru corupție și abuz în serviciu! Vorbesc despre ancheta în care sunteți acuzat, alături de Paul Nuttall și aproape jumătate dintre europarlamentarii din partidul dumneavoastră pentru deturnare de fonduri în valoare de cca 500.000 de lire sterline. Sunt uimit de curajul pe care îl puteți avea, de a ieși public cu astfel de atacuri, în condițiile în care aveți de dat niște răspunsuri în fața justiției!

Dincolo de această realitate, însă, vă solicit ca, de acum încolo, înainte să ieșiți public cu declarații defăimătoare la adresa românilor și a României, să vă faceți temele și să vă informați corect, pentru că ceea ce ați susținut în timpul emisiunii radio LBC este cât se poate de fals, generalist și populist. Nici nu e de mirare că ajungeți să aveți constant poziții extremiste dacă, pentru dumneavoastră, adevărul depinde de cel care îl rostește. Nu pot accepta ca un om suspect de corupție să pretindă că este mai bun decât un popor întreg.

Prin tot ceea ce ați spus despre români în ultimii ani, v-ați comportat ca un inamic al țării mele și al compatrioților mei. În continuare vă propuneți să câștigați voturi prin stimularea urii, ceea ce vă descalifică în fața cetățenilor pe care pretindeți că îi reprezentați”, arată Victor Negrescu.

Totodată, europarlamentarul român subliniază că ”România are toate meritele pentru a se afla în UE. Le datorați mulțumiri cetățenilor europeni proveniți din România care muncesc în alte state membre, inclusiv pentru susţinerea economiei britanice. Expertiza acestora ajută Marea Britanie să se dezvolte și să aibă specialiști în domenii cheie, precum medicina sau educația publică. Singurii care pot fi supărați sunt românii care văd cum concetățeni foarte bine pregătiți sunt tratați cu dispreț de oameni ca dumneavoastră.”

Victor Negrescu îi răspunde astfel oficialului britanic care a cerut ieșirea din UE a României, argumentând că țara noastra nu a reuşit să facă o tranziţie completă de la regimul comunist. De asemenea, oficialul cunoscut pentru campania sa pro-Brexit, a făcut trimitere la corupția din România.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here