Mehedințean arestat de polițiștii doljeni după ce a furat bani din mai multe locuinţe

0
imagine - ARHIVĂ

Vineri, 5 octombrie 2018, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 62 de ani, din comuna Pădina, judeţul Mehedinţi, care, în perioada 9 iulie – 4 octombrie 2018, ar fi comis 6 infracţiuni de furt din locuinţă.

În perioada 9 iulie – 4 octombrie 2018, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au înregistrat 6 plângeri penale de la persoane cu vârste cuprinse între 77 şi 87 de ani, din localitate, care au sesizat faptul că au fost victimele unui bărbat necunoscut, care, sub pretextul că doreşte să le vândă legume, la un preţ avantajos, le-a distras atenţia şi a sustras din locuinţele lor diverse sume de bani.

Valoarea totală a prejudiciului creat a fost stabilită la suma de aproximativ 10.000 de lei, în cauzele respective fiind demarate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt.

În urma probelor administrate de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova, la data de 5 octombrie 2018, a fost identificat un bărbat de 67 de ani din comuna Pădina, judeţul Mehedinţi, bănuit că ar fi săvârşit faptele respective.

De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, au fost obţinute probe din care rezultă faptul că cel în cauză ar mai fi comis o infracţiune de furt, la data de 27 mai a.c., în dauna unui persoane de 81 de ani, din Craiova, căreia i-a fost sustrasă suma de 750 de lei, precum şi mai multe carduri bancare.

În urma analizării probatoriului administrat, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au luat măsura reţineri pentru 24 de ore faţă de persoana în cauză, bărbatul fiind apoi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

Propunerea a fost însuşită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, instanţa de judecată dispunând, faţă de persoana în cauză, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii craioveni l-au încarcerat pe bărbat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, cercetările continuând în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei în cauză.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here