Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: PSD bagă mâna adânc în buzunarele românilor

0

La 8 luni de la preluarea Guvernării, într-o perioadă de creştere economică, reprezentanţii PSD au reuşit contraperformanţa de a aduce România în pragul colapsului. În ciuda declaraţiilor publice liniştitoare venite din partea guvernanţilor, recentele probleme privind plata salariilor din Armată, scăderea investiţiilor statului la un minim istoric al ultimilor 10 ani, introducerea supraaccizei la carburant şi iminenta scumpire a tuturor produselor, introducerea „split TVA” ce afectează, în principal, firmele mici şi mijlocii, plafonarea indemnizaţiei pentru mame sau creşterea datoriei publice sunt doar cele mai importante semne ale dezastrului real în care se regăsesc finanţele ţării.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, trage un semnal de alarmă privind efectele negative pe care le vor avea două din cele mai recente măsuri adoptate de Guvern, introducerea supraaccizei la carburant şi plata „split TVA”.

Parlamentarul liberal consideră că introducerea supraaccizei la carburant  de către Guvernul PSD începând cu 15 septembrie va conduce la o creştere a preţului la pompă a benzinei şi motorinei. Astfel, după 1 octombrie, un cetăţean român care până acum făcea două plinuri de carburant la maşină într-o lună, va plăti cu aproximativ 50 de lei în plus. Deputatul Cristian Buican atrage atenţia şi asupra faptului că creşterea preţului combustibilului va conduce automat şi la o scumpire a tuturor produselor, ceea ce va conduce automat la scăderea puterii reale de cumpărare a cetăţenilor. Mai mult decât atât, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a avertizat public faptul că reintroducerea supraaccizei la carburanţi va avea efecte negative, precum reorientarea transportatorilor privind alimentarea cu combustibil în alte ţări. Din calculele UNTRR, în ciuda reintroducerii supraaccizei, „reorientarea a 15% din carburantul alimentat în România anual spre alte ţări nu va aduce niciun ban la bugetul de stat, iar o migrare mai mare de 15% va aduce în realitate pierderi la buget.”

Deputatul Cristian Buican critică şi introducerea  de către Guvernul PSD a sistemului de „split TVA”. În opinia sa, acest mecanism creşte birocraţia pe care firmele o întâmpină şi va avea efecte devastatoare asupra firmelor, mai ales a celor mici şi mijlocii, prin scăderea semnificativă a „cash flow-ului”. Astfel, toate firmele mici şi mijlocii vor avea dificultăţi de finanţare după 1 ianuarie 2018, atunci când vor trebui să „pună deoparte” banii destinaţi TVA-ului.

„Reintroducerea supaaccizei la carburanţi şi introducerea «split TVA» vor avea mai multe efecte negative şi afectează, în egală măsură, cetăţenii obişnuiţi şi firmele. Prin aceste măsuri, PSD reuşeşte să anuleze creşterea economică cu care se laudă şi orice brumă de creştere a veniturilor populaţiei. Reintroducerea supraacizei la carburant va conduce ca după 1 octombrie, de fiecare dată când vom alimenta maşina, să plătim mai mult, toate produsele pe care le cumpăram se vor scumpi şi probabil nici la bugetul de stat nu vor exista creşteri de încasări, pentru că transportatorii vor alimenta din alte ţări. În privinţa «split TVA», lucrurile sunt şi mai grave. Această măsură va crea mari dificultăţi tocmai firmelor mici şi mijlocii, care se vor trezi că aproape 20% din fondurile lor de zi cu zi vor fi puse la păstrare, fără a exista niciun beneficiu. De creşterea birocraţiei nici nu mai spun, pentru că e evident pentru toată lumea. Este adevărat că trebuie făcut ceva cu faptul că pe TVA se face o evaziune din ce în ce mai mare, însă această măsură pedepseşte tocmai firmele corecte. Din discuţiile pe care le-am avut cu patroni de firme mici şi mijlocii, această măsura va avea un efect devastator în rândul lor, asemănător cu a impozitului forfetar, care a dus la închiderea a sute de mii de firme” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here