Cooperarea dintre Inspectoratul General al Poliției Române și Poliția Națională Olandeză continuă și în 2017

0

Adjunctul Inspectorului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Virgil Spiridon, a primit marți, 14 februarie 2017, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita oficială a unei delegații a Poliției Naționale Olandeze, condusă de Ron de Vos.

Vizita a avut loc în contextul continuării Programului de lucru privind cooperarea dintre Inspectoratul General al Poliției Române și Poliția Națională Olandeză.

În cadrul întrevederii a fost subliniată buna colaborare instituțională între cele două poliții naționale, precum și continuarea acesteia, prin canalele de cooperare polițienești internaționale sau prin structurile operative. Domeniile vizate sunt combaterea criminalității organizate, a criminalității itinerante, investigațiile financiare și recuperarea creanțelor, combaterea terorismului și a fenomenului radicalizării.

Programul de lucru privind cooperarea dintre Inspectoratul General al Poliției Române și Poliția Națională Olandez a demarat în anul 2014 și se raliază la acordurile asumate de ambele țări în cadrul Ciclului de Politici Interne la nivelul UE privind lupta împotriva criminalității organizate și Proiectele EMPACT (Platforma Europeană Multidisciplinară împotriva Amenințărilor de Criminalitate) la nivel UE.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here