Peste 2000 de voluntari din Vâlcea au participat la acțiunea de curățenie organizată sâmbătă, 18 septembrie 2021, de Lets Do It România, reprezentați la Vâlcea de asociația Zâmbete Colorate, coordonată Antoanela Enacache. La nivelul județului, s-au strâns 14 tone de gunoaie. Din 2018, parteneri fideli ai acțiunii au fost Direcția Silvică Vâlcea, Primăria Râmnicu Vâlcea, Piețe Prest și Fundația Orpheus. Anul acesta, s-au alăturat acțiunii Instituția Prefectului Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea și Antena 3 Vâlcea.
Direcția Silvică Vâlcea a participat la acțiunea de curățenie din tot județul cu 235 de persoane, angajați în cadrul instituției.
Scade numărul deşeurilor aruncate în spaţiul verde
“Observ de la an la an că în Râmnicu Vâlcea avem din ce în ce mai puține deșeuri aruncate pe jos sau în spațiul verde. Din 2014 am început să demarez cu organizația mea, Asociația Zâmbete Colorate, mai multe campanii de ecologizare a zonelor unde se adunau cele mai multe gunoaie. Acest lucru m-a ambiționat să fac și mai mult pentru comunitate și pentru județ, iar din 2018 m-am alăturat echipei „Let’s Do It, Romania!” în calitate de coordonator județean, iar de atunci încerc să îi îndemn și ce cei de lângă mine să contribuie la un mediu mai curat, pentru că doar #împreună facem Vâlcea și mai curată“, susţine Antoanela Enacache – coordonator Let’s Do It, Romania și presedinte Asociatia Zambete Colorate.
Primarul Mircia Gutău: Râmnicu Vâlcea, cel mai curat oraș din România
În municipiu Râmnicu Vâlcea, la acţiunea Let s do it România au răspuns prezent 360 de voluntari. la capătul unei zile fructuoase, dar şi istovitoare, din toate cele 7 zone ale municipiului unde s-a desfăşurat acţiunea s-au strâns 2,3 tone de gunoaie.
”Aș vrea să mulțumesc Asociației Zâmbete Colorate pentru implicare. Este o acțiune care mie îmi place foarte mult, felicit toate instituțiile care s-au implicat în această acțiune și dacă vom face astfel de acțiuni cât mai des, cu siguranță, Râmnicu Vâlcea își va păstra locul de cel mai curat oraș din România. Am venit la această acțiune, împreună cu soția, pentru că, pe lângă curățenie, astfel de evenimente reprezintă și modalități de socializare”, a precizat primarul Mircia Gutău.
Constantin Rădulescu: Binevenită, o asemenea acțiune
Consiliul Județean Vâlcea și instituțiile subordonate au participat la acţiunea de ecologizare în număr mare, peste 80 de voluntari.
“Județul Vâlcea are ținuturi de o frumusețe aparte, dar și oameni muncitori, cu spirit civic, care se implică, în diferite acțiuni de ecologizare, pentru ca județul nostru să fie unul curat.
Întotdeauna este loc de mai bine, iar inițiativa Asociației „Let`s Do It România” de a organiza, în fiecare an, proiectul „Ziua Națională a Curățeniei”, este una binevenită, menită să le reamintească cetățenilor că natura trebuie protejată, iar județul trebuie păstrat curat.
Sâmbătă, 18 septembrie, angajați ai CJ Vâlcea și ai instituțiilor aflate în coordonare s-au implicat și au participat la acțiuni de curățare a deșeurilor, în diferite zone ale județului.
Stă în puterea noastră, a fiecăruia, să avem un județ cât mai curat, iar prin acțiunea de sâmbătă toți colegii mei au demonstrat că își doresc acest lucru“, a declarat Constantin Rădulescu, președinte Consiliului Județean Vâlcea.
Prefect de Vâlcea: Vreau să promovez un comportament ecologic
Prefectul de Vâlcea, Sebastian Fîrtat, a participat la acțiune alături de angajați ai Prefecturii, dar și de la instituțiile deconcentrate.
”Păstrarea curățeniei în comunitate tine de educație și este primul pas pentru respectarea reciprocă a membrilor comunității.
Scopul nostru este de a promova un comportament ecologic care sa ajute la schimbarea atitudinii societății fata de mediul înconjurator pentru care suntem responsabili cu toții!
Vreau să mulțumesc tututor pe această cale: autorităților publice locale, școlilor, instituțiilor și oamenilor care s-au implicat în această acțiune de ecologizare a zonelor cu deșeuri abandonate din întreg județul”, susține prefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat.