Percheziții la membrii unei grupări infracționale specializată în trafic de persoane, în Târgu Jiu, Bumbești Jiu, Runcu și Răcari

0
imagine - ARHIVĂ

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Târgu Jiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea DIICOT Gorj, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și spălare de bani.

Joi, 9 noiembrie 2017, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, efectuează 5 percheziții domiciliare în județele Gorj și Dolj.

Perchezițiile sunt efectuate în Târgu Jiu, Bumbești Jiu și Runcu din județul Gorj, precum și în Răcari, județul Dolj și vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane (minore și majore), proxenetism și spălare a banilor, urmând a fi puse în executare 3 mandate de aducere. La activități participă și polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la inspectoratele județene de poliție Gorj și Dolj, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, începând cu vara anului 2015 până în luna noiembrie a anului 2016, membrii grupării ar fi recrutat și transportat în Italia, în mod repetat, în scopul exploatării sexuale a acestora, două minore, de 15 și 16 ani.

Cele două minore ar fi fost îndrumate, călăuzite și transportate de cei în cauză, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor). De asemenea, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către 4 tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 26 ani.

Din activitatea infracțională, aceștia ar fi obținut bani și bunuri mobile, pe care le-ar fi schimbat și transferat, pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora.

Persoanele vizate urmează a fi conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here