Majorări salariale pentru personalul nedidactic din învățământ

0

Personalul nedidactic din învățământ va beneficia de salarii mai mari începând cu luna februarie 2017, după Ordonanța de Urgență adoptată astăzi de Guvern

Actul normativ va soluționa o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar, prin așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei, în funcție de vechimea în muncă.

De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul educației. Creșterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educației Naționale.

Măsura a fost luată de Guvern după consultări avute miercuri, 22 februarie 2017, de premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase și reprezentanții sindicatelor din educație.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here