În intervalul 22-23 februarie, pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” au acţionat la 13 intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 22-23 februarie 2017, la 13 intervenţii, dintre care: 11 urgenţe medicale şi două situaţii de urgenţă.

Miercuri, 22 februarie 2017, la ora 18.58, Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova, zona Valea Cernei, la limita județelor Mehedinți și Caraș Severin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, ce risca să se extindă la pădurea de foioase din apropiere. În sprijin s-au deplasat și 6 pompieri militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Din cauza terenului accidentat, s-a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului cu ajutorul sacilor stingători. Flăcările au cuprins circa 0,25 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focul deschis în spații deschise.

În cursul acealeași zile, la ora 19.12, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 6 pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, în cartierul Dudașul Schelei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de două ore, pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului, care risca să se propage la casele de locuit din apropiere şi a cuprins 6 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de apridere pentru a genera incendiul.

“Echipajele Serviciului SMURD au intervenit la 11 urgenţe medicale în județul Mehedinți”, ne-a informat Plt. Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU „Drobeta”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here