Viorica Dăncilă supune dezbaterii, la Bruxelles, problema discriminării femeilor pe piața muncii

0

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaţilor social-democraţi din România, organizează miercuri, 1 Martie, la Bruxelles dezbaterea cu titlul ”Discriminarea femeilor pe piaţa muncii”. Evenimentul vizează o problemă de maximă actualitate şi relevanţă atât în plan naţional, cât şi în plan european. Obiectivul principal al discuţiilor de la Bruxelles este acela de a evidenţia noi soluţii care pot fi puse în practică la nivel european şi în statele membre ale UE, pentru a reduce fenomenul discriminării de gen pe piaţa muncii.

”Intrăm, la 1 Martie, în luna în care, tradiţional, celebrăm femeia. Noi am ales să discutăm despre o problemă extrem de relevantă – discriminarea persistentă a femeilor pe piaţa muncii, şi, în special, despre diferenţele de salarizare care continuă să defavorizeze femeile în întreaga Uniune Europeană. Deşi se vorbeşte de atât de mult timp despre măsuri menite să asigure un tratament egal al femeilor care muncesc, realitatea se schimbă într-un ritm prea lent. Obiectivul acestei dezbateri este tocmai acela de a identifica noi soluţii pe care să le aplicăm în lupta cu fenomenul discriminării femeilor.

Prin astfel de evenimente punem problema pe agenda publică în speranţa că instituţiile europene vor elabora şi susţine cele mai bune programe pentru a combate inegalitatea de gen, atât pe piaţa muncii, dar şi în general în societate.

Cred că este nevoie în continuare de implicare prioritară din partea instituţiilor europene şi a guvernelor naţionale pentru politici concrete care să aibă drept rezultat crearea de locuri de muncă pentru femei, cu accent special pe mediul rural; asigurarea plăţii egale pentru muncă egală indiferent de gen; crearea de facilităţi pentru creşterea şi îngrijirea copiilor; sancţionarea exemplară a cazurilor de discriminare pe criterii de gen”, subliniază eurodeputata Viorica Dăncilă, membră în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen din Parlamentul European.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here