Acţiune în forţă a poliţiei – percheziții în Brezoi, Racovița, Malaia, Berislăvești, Câineni și Pietroșani

0
Imagine ARHIVĂ

În perioada 8 – 11 martie 2017, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au depistat 15 persoane bănuite de mai multe spargeri de locuinţe, furturi, înşelăciuni şi tâlhărie, au efectuat 10 percheziţii domiciliare în zona de nord a judeţului Vâlcea, respectiv pe raza localităţilor Brezoi, Racoviţa, Malaia, Berislăveşti, Câineni şi în comuna Pietroşani, din judeţul Argeş, în dosare penale rămase iniţial cu autori necunoscuţi.

S-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 6 persoane, faţă de 2 dintre acestea fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar. Deasemenea, s-au ridicat şi recuperat atât în cadrul percheziţiilor domiciliare, cât şi în baza probatoriului administrat în cauze: 8 televizoare tip L.C.D., 1 stetoscop, 27 de telefoane mobile, 1 pistol cu aer comprimat, zeci de sticle de wiskey şi alte bunuri ce fac obiectul dosarelor penale aflate în lucru.

***

Poliţiştii de investigaţii criminale din Călimăneşti, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea a două infracţiuni de furt calificat. Au fost ridicate 2 televizoare tip LCD, sticle cu băuturi alcoolice, pachete de cafea şi alte produse alimentare, bunuri ce reprezintă obiectul material al infracţiunilor cercetate.

Vineri, 10 martie 2017, în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Călimăneşti au efectuat 2 percheziţii domiciliare în oraşul Brezoi şi în comuna Câineni, din judeţul Vâlcea, la persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 4 spre 5 martie 2017, I.G.L., de 29 de ani, din comuna Câineni, S.L.C., de 23 de ani, din oraşul Brezoi şi U.I., de 23 de ani, din comuna Câineni, ar fi sustras dintr-un magazin alimentar şi din locuinţa unei persoane vârstnice, ambele din comuna Berislăveşti, două televizoare tip LCD, peste 20 de sticle cu băuturi alcoolice (whiskey, vin şi şampanie), pachete de cafea şi alte produse alimentare, producând un prejudiciu persoanelor vătămate de peste 3.000 de lei.

În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate în baza mandatelor emise de Judecătoria Brezoi, la locuinţele suspecţilor I.G. L. şi S.L.C. au fost identificate şi ridicate cele două televizoare tip LCD, mai multe sticle de băuturi alcoolice, pachete de cafea şi produse alimentare ce reprezintă obiectul material al faptelor cercetate.

Poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri, iar faţă de I.G.L., s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul unei grupe de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here