Durerile la nivelul coloanei cervicale și lombare specifice muncii de birou pot fi combătute eficient prin chiropractică

0

Cum influențează sezonul cald acutizarea acestor dureri și instalarea migrenelor

Sedentarismul, statul prelungit pe scaun sau în poziții incorecte reprezintă factori specifici muncii de birou care pot conduce la numeroase afecțiuni la nivelul coloanei cervicale și lombare, dar și al articulațiilor. De asemenea, sosirea sezonului cald ne expune întregul corp unei presiuni suplimentare, odată cu reluarea activităților fizice obișnuite într-un ritm mai alert. Coloana vertebrală este cea mai afectată, mai ales dacă în timpul sezonului rece nu am menținut aceeași rutină activă. De-a lungul timpului, tratamentul chiropractic și-a dovedit eficiența pentru un număr semnificativ de condiții medicale asociate cu afecțiuni ale coloanei vertebrale sau afecțiuni scheleto-musculare și articulare.

Dr. Lou Jacobs este primul chiropractician american atestat în România, iar în perioada 27 martie – 7 aprilie va fi prezent din nou în țara noastră unde va oferi consultații pacienților prin intermediul clinicii Intermedicas.

„Chiropractica este o alternativă neinvazivă la terapiile clasice, care se concentrează pe manipularea blândă a coloanei vertebrale pentru eliminarea dereglărilor sistemului nervos. Chiropracticianul depistează interferențele de la nivelul sistemului nervos, denumite subluxații, care întrerup comunicarea de la creier către coloana vertebrală. Acestea sunt corectate pentru a trimite mesaje complete către procesul de vindecare, astfel încât presiunea din nerv să fie alungată, iar nervul să poată duce informația la creier și de acolo spre corp și înapoi. Odată ce a fost identificată o perturbare a sistemului nervos, orice funcție poate fi îmbunătățită, indiferent de vârsta pacientului, contribuind la îmbunătățirea stării generale de sănătate a corpului”, spune dr. Lou Jacobs.

Afecțiuni ale muncii de birou ameliorate prin chiropractică

Chiropractica este recomandată în cazul unei arii largi de afecțiuni cauzate de sedentarism, precum dureri de spate, migrene, boli digestive, crampe musculare, sindromul Tunelului Carpian sau fibromialgia, o durere cronică răspândită în tot corpul. Potrivit unui raport al fundației britanice Fit for Work, aproape 45% dintre angajații români sferă de dureri de spate asociate condițiilor în care muncesc.

Printre metodele folosite de dr. Lou Jacobs se numără Titronics (prin care identifică iritațiile nervoase și țesuturile moi din jurul coloanei vertebrale), Myovision EMG (cu ajutorul căreia identifică riscul și cauza disfuncționalităților) sau Posture Pro (prin care identifică problemele de postură).

Chiropractica previne și ameliorează afecțiunile coloanei vertebrale specifice sezonului cald

Odată cu trecerea la temperaturi mai ridicate, rutina noastră zilnică se schimbă, alegem să practicăm mai multe activități în aer liber, iar corpul nostru trece printr-o perioadă de acomodare și este supus unui nivel ridicat de presiune. Acest lucru poate conduce la apariția sau acutizarea durerilor cervicale sau lombare, a migrenelor și a nevralgiilor. Conform cercetătorilor americani, o creștere cu 5 grade celsius peste temperatura normală poate crește cu 7,5% riscul apariției durerilor de cap. Totodată, un studiu derulat de Montefiore Medical Center din SUA în urmă cu trei ani arată că peste 80% din populație se confruntă cu nevralgie migrenoasă la începutul verii.

Una dintre activitățile specifice anotimpului cald este mersul pe bicicletă. Pe cât de plăcut și de relaxant este, presiunea fizică exercitată asupra corpului în momentul pedalării poate afecta mușchii, ligamentele și tendoanele. „În România, între 30% și 70% dintre cicliștii amatori au avut dureri de spate. Printre cele mai frecvente afecțiuni cauzate de mersul pe bicicletă, pe lângă cele lombare, se află durerile de la nivelul gâtului și sciatica, afecțiune care se manifestă printr-o durere constantă, slăbiciune și amorțeală a piciorului care pornește din zona lombară”, adaugă dr. Lou Jacobs. Chiropractica ajută atât la atenuarea durerilor, dar le poate și preveni.

Tratamentul chiropractic a luat naștere acum mai bine de 120 de ani în Statele Unite ale Americii, acolo unde în prezent între 30 și 50 de milioane de persoane apelează la această tehnică. Dr. Lou Jacobs are peste 13 ani de experienţă în chiropractică, este fondatorul Centrului Jacobs de Chiropractică, Acupunctură și Chiropractică Perinatală și Pediatrică din Maine, SUA şi este unul dintre cei doi chiropracticieni acreditați în România de Ministerul Sănătății și Ordinul Practicienilor de medicină complementară și alternativă.

*********************

Despre Intermedicas

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și acces la specializări medicale de nișă – chiropractică, aritmologie, epileptologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați http://www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas.

Despre Second Opinion

Second Opinion este dreptul pe care fiecare pacient ar trebui să și-l exercite atunci când are nevoie de stabilirea unui diagnostic corect și exact, precum și a tratamentului asociat. Second Opinion promovează unicitatea și individualitatea fiecărei persoane, întrucât anumite afecțiuni pot avea evoluții și manifestări diferite de la un caz la altul. Obținerea Second Opinion se realizează în cinci etape: consultanța inițial acordată pacientului de către medicul manager de caz desemnat de Intermedicas; analiza documentelor medicale și evaluare; realizarea dosarului medical; selectarea medicului expert și trimiterea dosarului medical pentru evaluare și emiterea raportului medical de Second Opinion de către medicul expert. Pentru mai multe informații:
http://www.intermedicas.com/second-opinion

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here