Răspunsul global „Team Europe” la COVID-19: aproape 36 de miliarde de euro pentru limitarea efectelor produse de pandemie

0

Luni, 8 iunie 2020, Consiliul European a aprobat concluziile cu privire la pachetul „Team Europe” care face parte din răspunsul global al Uniunii Europene la pandemia COVID-19.

În concluziile sale, Consiliul își exprimă profunda îngrijorare cu privire la răspândirea globală a pandemiei COVID-19, care continuă să facă victime la nivel mondial cu efecte sociale și economice de anvergură. Consiliul subliniază urgența protejării vieții și a mijloacelor de existență ale tuturor oamenilor și prioritizarea eforturilor în ajutorul țărilor partenere care au cel mai mult nevoie de sprijin.

Consiliul European susține pe deplin abordarea „Team Europe” și salută anunțul potrivit căruia acum au fost mobilizați aproape 36 de miliarde de euro, care vor fi folosiți pentru a aborda efectele devastatoare ale crizei COVID-19 în țările și regiunile partenere.

Consiliul solicită punerea în aplicare completă și eficientă a unui pachet care ar trebui să aloce resurse țărilor partenere în cooperare cu acestea și pe baza unei evaluări comune a nevoilor.

De asemenea, Consiliul European subliniază necesitatea asigurării unei legături cu programarea pe termen mediu și lung și a unei coordonări adecvate cu toți actorii implicați, inclusiv ONU, organizații regionale precum Uniunea Africană și alte organizații internaționale multilaterale și instituții financiare.

Szőcs Francisc

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here