PNL Vâlcea a sărbătorit 30 de ani de la reînființarea filialei județene

0

Vineri, 14 februarie 2020, la aniversarea celor 30 de ani de la reînființare, PNL Vâlcea a sărbătorit acest eveniment festiv alături de membrii ei, dar și de cei care îmbrățișează liberalismul.

În anul 1990, Partidul Naţional Liberal a fost un partid care a renăscut ”din nevoile politice” ale românilor. A renăscut din nevoia de a ne defini prin statul de drept, democrație, libertăți intelectuale, economie liberă întemeiată pe proprietate privată. Toate aceste principii, aceste instituții, sunt rodul unei lungi construcții.

Pentru ca cele trei decenii să fie rememorate și transmise mai departe, în cadrul evenimentului organizat vineri, a fost lansat volumul intitulat “Cronica Liberalismului Vâlcean”, semnat de profesor dr. Sorin Oane.

Volumul își propune, într-o manieră succintă, de a prezenta scara macro de naștere a liberalismului în lumea modernă, apoi, axându-se pe evenimentele care au dus la îmbrățișarea liberalismului în România și în special în Vâlcea, ajungând până în prezent. Nevoia de a publica un asemenea volum la ceas aniversar, vine din dorința de prezenta modul cum au fost implicate persoane din județ, în promovarea, menținerea, apărarea liberalismului, dar și a renașterii lui.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here