Pompierii militari din cadrul ISU Drobeta au acţionat, în data de 2 mai, la 27 de intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în data de 02 mai a.c., la 27 de intervenţii, dintre care: 22 de urgenţe medicale şi cinci situaţii de urgenţă.

Marţi, 02.05.2017, la ora 09:32, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D., pe strada Cicero din municipiul Dr. Tr. Severin, la un accident rutier, în care un biciclist a fost acroșat de un autoturism. În urma accidentului a rezultat o victimă, bărbat în vârstă de circa 29 ani, cu leziuni uşoare. Paramedicii S.M.U.R.D au acordat primul ajutor medical victimei, care acuza dureri la membrul inferior drept, ulterior, fiind transportată la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin pentru efectuarea de investigații medicale.

La ora 09:35, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu opt pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Topolniței, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fastfood din vecinătatea unui complex comercial. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul era lichidat. A ars doar funinginea de pe coșul de evacuare a fumului, nefiind înregistrate pagube materiale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de evacuare a fumului necurățat de funingine.

La ora 11:17, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de transport, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Dumitru Gheață, pentru salvarea a două pisici dintr-un copac. Salvatorii au acționat cu ajutorul scării de fereastră, pentru coborârea celor două pisici, de la o înălțime de circa cinci metri, aflate în imposibilitatea de a coborî.

La ora 13:15, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu nouă pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Crihalei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietar. Au ars elementele combustibile ale compartimentului motor (instalația electrică şi cea de alimentare cu combustibil, dar şi acumulatorul auto). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de scurgerile de lichide combustibile.

La ora 16:32, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de transport și şase pompieri militari, în satul Peri, comuna Husnicioara, pentru salvarea unui animal (cal) căzut într-o fosă septică. Salvatorii au acționat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea calului, cu o greutate de circa 800 – 1000 kg, din fosa septică a cărei adâncime era de circa trei metri. Animalul a fost scos, în viață, și predat proprietarului.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 22 urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here