Moduri în care dormim noaptea, dar care ne pot influența odihna. Află în care dintre ele te regăsești

0

Somnul este unul dintre aspectele din viața noastră care ne face fericiți. Când spunem fericiți, facem referire la starea aceea de bine care ne învăluie și care ne dă putere să realizăm tot ce ne propunem, fără a folosi scuza “Mi-e somn, sunt prea obosit!”. Așa că, am putea spune că somnul este precum apa, adică indispensabil vieții omului. Pentru a maximiza plăcerea odihnei, fiecare dintre noi are propriul mod de a dormi. În acest articol ne-am propus să prezentăm câteva moduri în care alegem să dormim noaptea. Poate că te vei regăsi în unul dintre ele!

Televizorul pornit în timpul somnului

Fie că o facem intenționat sau nu, adesea adormim cu televizorul pornit. Ori am fost prea obosiți și am adormit înainte de a-l stinge, ori este un obicei la care nu putem renunța. Cei mai mulți dintre noi care au adoptat acest obicei au făcut-o din cauza fricii de singurătate, corect? Există tendința aceea de a ști că nu suntem singuri în cameră atunci când somnul apare și nu mai suntem conștienți. Atenție! Obiceiul poate continua chiar și atunci când dormim lângă persoana dragă nouă. Dar asta nu e tocmai o veste bună. Specialiștii atrag atenția faptului că dormitul trebuie să aibă loc în întuneric complet, pentru a ne putea odihni corespunzător. Cu toate astea, dacă nu ne putem lipsi de acest obicei, este recomandat să programăm televizorul pentru stingere după un anumit timp, înainte de a adormi. 

Poziția de dormit

Când vine vorba de poziția în care alegem să dormim, lucrurile devin și mai serioase. Mergem la medici specialiști, ei ne recomandă poziția ideală a corpului pentru somn și tot așa.

Specialiștii afirmă că este perfect dacă ne odihim pe spate și ținem brațele pe lângă corp. Astfel, corpul se relaxează total, iar greutatea este distribuită în mod egal. Însă, de cele mai multe ori, tot în poziția preferată ajungem să adormim. Aici mai intervine în discuție încă un aspect: salteaua. Chiar dacă respectăm sfaturile medicilor, trebuie să avem susținere și din partea saltelei. Cum? Alegând o saltea de calitate. Cele din categoria saltele cu memorie sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc. Spuma memory din interiorul lor reacționează la greutatea și căldura corpului oferind suport pe toată perioada somnului. În plus, se adaptează formei corpului în timp ce stăm întinși pe ea, ajutând la reducerea tensiunii articulațiilor. Le putem găsi la SaltelePrevi.

Este bine să dormim dezbrăcați?

Aceia dintre noi care aleg să doarmă dezbrăcați probabil că s-au întrebat adesea dacă e un lucru rău sau bun. Ei bine, se pare că este benefic. Renunțarea la pijamale în timpul somnului ne poate aduce o odihnă mai plăcută. De ce? Pentru că avem parte de confort deplin. Hainele nu mai sunt motiv de incomodare, iar șansele ca noi să avem un somn mai adânc și mai liniștit sunt mai mari. Astfel, somnul profund ajută la o viață sănătoasă. Mai mult decât atât, nuditatea din timpul odihnei contribuie la reglarea cortizonului.

Dacă dormim fără pijamale, temperatura corpului nostru se va menține la un nivel optim, astfel încât cortizonul va fi eliberat în condiții normale. Dacă ne supraîncălzim, nivelul de cortizon tinde să rămână ridicat chiar și după trezire. Asta poate cauza creșterea anxietății, pofta de mâncare nesănătoasă, îngrășarea și alte lucruri ce ne pot influența negativ.

În final, dacă ne dorim o viață sănătoasă trebuie să acordăm mai multă atenție somnului și implicit modului în care dormim. Face parte din viața noastră, deci nu este de neglijat!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here