Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Majoritatea PSD din Parlament funcționează ca un tanc sovietic

0

Comunicat de presă

PSD-izarea în ritm accelerat a instituțiilor statului

Marți, 23 mai 2016, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a fost dezbătut PL-x 183/2017 Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 33/2017 pentru modificarea și completarea art.11  din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Prin acest act normativ, PSD a schimbat legea privind alegerea conducerii ANCOM în sensul alegerii președintelui și a celor doi vicepreședinți ai acestei instituții de către Parlament, la propunerea Guvernului și nu prin numirea lor de către Președinte, așa cum era până în prezent. Indiferent de argumentele legale și morale care au fost prezentate de către deputatul Cristian Buican împotriva adoptării acestui proiect de lege, deputații PSD au votat pentru întocmirea unui raport favorabil. Astfel, după ce acest proiect de lege va fi votat și de către Plenul Camerei Deputaților, o piață de 4 miliarde de euro va fi gestionată de către o conducere politică, aleasă ilegal, netransparent și abuziv.

Președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, deputatul Cristian Buican, consideră că schimbarea modalității de alegere a conducerii ANCOM nu numai că nu era oportună, prin scoaterea Administrației Prezidențiale din acest proces, dar nici nu exista vreo urgență, ca să se justifice schimbarea legii prin Ordonanță de Urgență. Mai mult decât atât, această Ordonanță de Urgență a fost adoptată în ședința de Guvern din data de 27 aprilie 2017, iar avizul Consiliului Legislativ a fost emis a doua zi, pe 28 aprilie 2017. Conform Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă coroborat cu Legea 73/1993 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ, Guvernul este obligat să aibă avizul Consiliului Legislativ înainte de a adopta o Ordonanță de Urgență.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că această Ordonanță de Urgență face parte dintr-un plan mai mare al celor de la PSD de a politiza toate instituțiile statului, și de a ocoli Administrația Prezidențială în privința numirii șefilor acestor instituții. După ce au eliminat avizul CSAT în ceea ce privește numirea șefului DGPI, caz unic în istoria oricărui stat democratic, acum, prin abuz și încălcarea legii, doresc să poată numi șefii ANCOM, instituție ce supraveghează o piață de 4 miliade de euro, fără implicarea Administrației Prezidențiale.

”Majoritatea PSD din Parlament funcționează ca un tanc sovietic. Indiferent de argumentele pe care le aduci, ei știu doar ordinul de la partid. Nu a contat pentru ei că această OUG a fost adoptată ilegal sau că nu este oportună schimbarea modalității de numire a conducerii ANCOM. Asistăm de fapt la un proces de PSD-izare a tuturor instituțiilor publice, în ritm accelerat. După ce au eliminat avizul CSAT în privința numirii directorului general de la DGPI, acum au eliminat Administrația Prezidențială din procesul de numire al conducerii ANCOM, instituție ce supraveghează o piață de 4 miliarde de euro” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Birou Parlamentar,
Deputat Cristian Buican

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here