În acest weekend, pompierii din cadrul ISU Drobeta au acționat la 21 de intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 16 -18 iunie 2017, la 21 de intervenţii, dintre care: 10 urgenţe medicale şi 11 situaţii de urgenţă                

Vineri, 16 iunie 2017, la ora 13:28, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu de culturi agricole (cultură de orz) izbucnit în localitatea Gemeni, comuna Dârvari. Până la sosirea forțelor de intervenție profesioniste, incendiul a fost lichidat de către trei voluntari din cadrul S.V.S.U. Dârvari și doi cetățeni, care au acționat cu trei tractoare dotate cu plug și disc. Au ars circa 3 ha de cultură de orz, fiind salvate culturile de cereale din imediata vecinătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de apridere pentru a genera incendiul.

La ora 23:54, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitatea  Halânga, comuna Izvoru Bârzii. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins circa 500 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Sâmbătă, 17 iunie 2017, la ora 06:32, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 12 pompieri militari şi trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism,  în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Horia. Au ars habitaclul autoturismului și hârtia depozitată în portbagaj, degradându-se două cutii de conexiuni aparținând unei societăţi de distribuţie a curentului electric. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de apridere pentru a genera incendiul.

La ora 16:36, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase pompieri militari, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitatea Răscolești, comuna Izvoru Bârzii. La intervenție a participat și șeful S.V.S.U. al comunei. Au ars circa 50 mp de vegetație uscată și o claie de fân. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 17:02, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Strehaia, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la un meci de fotbal disputat în orașul Strehaia.

La ora 17:42, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu opt pompieri militari şi două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitatea Dudașu Cernețiului, comuna Șimian. Pompierii au intervenit prompt, limitând incendiul, care a cuprins circa 2 ha de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 18:40, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu şase pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale, în localitatea  Izvoru Aneștilor, comuna Livezile. Au ars circa doi metri cubi de lemn de foc și două anvelope de tractor. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 20:23, Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu şase pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru degajarea unui element de construcție (tablă) de pe acoperișul unui bloc de locuințe, în municipiul Orșova, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

La ora 20:55, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase pompieri militari, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe strada Lalelelor din municipiul. Au ars circa 500 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 21:32, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu şase pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în municipiul Dr. Tr. Severin, cartierul Schela Cladovei. Focul a cuprins circa 1000 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Duminică, 18 iunie 2017, la ora 07:52, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu opt pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în orașul Strehaia, pe strada A. I. Cuza. Au ars accesoriile din compartimentul motor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind determinată de scurgerile de lichide combustibile.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 10 urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here