Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” au acţionat, joi 22 iunie 2017, la 12 intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, joi 22 iunie 2017, la 12 intervenţii, din care: şapte urgenţe medicale şi cinci situaţii de urgenţă.  

Joi, 22.06.2017, la ora 08:41, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță S.M.U.R.D. și opt pompieri militari, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe Aleea Aluniș, pentru deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia se afla blocată o persoană cu probleme medicale. Pompierii au pătruns în apartament prin forțarea ușii de la intrare, cu ajutorul accesoriilor din dotare, persoana fiind găsită căzută în hol, în stare de conștiență. Echipajul S.M.U.R.D. i-a acordat primul ajutor medical calificat, fiind predată echipajul S.A.J., sosit la fața locului.

La ora 12:48, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din interiorul cimitirului din satul Bistrețu, comuna Devesel. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care risca să se extindă la lanurile de grâu din imediata vecinătate, flăcările cuprinzând circa 0,1 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 13:43, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu nouă pompieri militari şi două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o cultură de grâu, pe raza comunei Izvoru Bârzii. La intervenție au participat și patru voluntari din cadrul S.V.S.U. Izvoru Bârzii, cu un tractor. Incendiul, care a cuprins circa 0,4 ha de cultură de grâu și circa 0,15 ha de vegetație uscată, a fost stins, pompierii reuşind să împiedice propagarea lui la întregul lan de grâu. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 16:22, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș, pe raza comunei Izvoru Bârzii. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care risca să se propage la un lan de grâu din imediata vecinătate. Circa 0,02 ha de vegetație uscată și mărăciniș au fost mistuite de flăcări. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 18:46, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de transport și 11 pompieri militari, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în satul Erghevița, pe raza comunei Șimian. Timp de peste două ore, pompierii au acţionat pentru limitarea şi stingerea incendiului, care a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată și litieră, eliminând pericolul de propagare la pădurea de foioase din imediata vecinătate. La intervenție au participat și patru voluntari din cadrul S.V.S.U. Șimian. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de scânteile produse de o locomotivă.

Serviciul SMURD din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la şapte urgenţe medicale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here