Vâlcea: Accident rutier pe vârful Cozia, în zona Mocirle

0
Braconier din Calafat reținut de polițiștii

Sâmbătă, 15 august 2020, în jurul orei 19:30, a fost primit un apel la 112, de la un bărbat de 29 de ani, din Călimăneşti, care a sesizat că a făcut accident în zona Mocirle, din apropierea vârfului Cozia, şi că 3 copii pe care îi avea în maşină s-ar fi lovit.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 703 N, drum neasfaltat, la km 9+700 metri, acesta nu ar fi adaptat viteza de deplasare, într-o curbă la dreapta pierzând controlul direcţiei și răsturnându-se în afara drumului la o diferenţă de nivel de circa 3 metri.

Conducătorul auto nu a fost găsit la locul producerii evenimentului, acesta plecând spre domiciliu, fiind identificat de polițiștii Serviciului Rutier şi condus la sediul Poliţie Oraşului Călimăneşti. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămarea din culpă.

Cei trei copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani au fost preluaţi imediat după eveniment de mama lor, cu un alt autoturism, care a plecat în întâmpinarea ambulanței, fiind transportați la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here