Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: PSD terorizează economia României

0
Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Noul program de Guvernare al PSD-ALDE reprezintă o crimă cu premeditare asupra mediului de afaceri românesc, indiferent că vorbim de capitalul autohton sau cel străin. Introducerea în documentul programatic al noului Guvern a prevederilor prin care se anunță noi taxe și impozite pentru firmele și persoanele fizice din România demonstrează faptul că guvernanții PSD-ALDE nu sunt în stare să asigure un mediu economic predictibil și atentează la șansa României la dezvoltare durabilă. Introducerea impozitului pe cifra de afaceri, introducerea impozitului pe gospodării, introducerea taxei de solidaritate, care înseamnă de fapt uciderea cotei unice,  crearea contul special pentru plata TVA, sunt cele mai elocvente măsuri anunțate în noul program de Guvernare al PSD care vor avea efecte devastatoare asupra economiei României. Conform primelor analize și simulări făcute de mediul privat, impozitul pe cifra de afaceri va conduce ca una din trei firme din România să fie expuse riscului falimentului sau insolvenței. Mai mult decât atât introducerea acestui impozit pe cifra de afaceri va genera șomaj, va afecta în egală măsură capitalul străin cât și cel autohton, va scădea atractivitatea României din punct de vedere investițional și va conduce la scăderea potențialului de creștere economică.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că aceste măsuri de introducere de noi taxe și impozite anunțate în noul Program de Guvernare al PSD-ALDE demonstrează faptul că actualii guvernanți nu sunt în stare să conducă România, generând nu doar crize politice, ci și instabilitate economică și nepredictibilitate fiscală, scăzând astfel semnificativ potențialul de creștere economică al României. Parlamentarul liberal Cristian Buican este de părere că disperarea celor de la PSD-ALDE, care s-au trezit că economia României nu generează fondurile necesare pentru implementarea măsurilor fantasmagorice promise de cei de la PSD, i-a făcut să recurgă la aceste măsuri disperate, care vor îngenunchia economia României.

”Cei de la PSD-ALDE parcă au înnebunit. Toată lumea le spune să termine odată cu aceste atentate asupra economiei românești, însă văd că ei se încăpățânează cu niște măsuri de introducere de noi taxe și impozite, atât pentru firme cât și pentru populație, care vor genera haos în economia reală și vor anula practic orice șansă de dezvoltare durabilă a țării. Cei de la PSD-ALDE sunt atât de duși cu capul că nu înțeleg că aceste discuții anulează potențialul de creștere economică din acest an. Introducerea impozitului pe cifra de afaceri va falimenta una din trei firme românești, introducerea impozitului pe gospodărie va sărăcii populația, taxa de solidaritate înseamnă de fapt renunțarea la cota unică, iar bâlbâiala despre naționalizarea pilonului II de pensii a generat deja scăderi semnificative ale economiilor românilor care cotizează la pilonul II, punând în pericol pensiile acestora. Este o bulibășeală completă și un atentat al celor de la PSD-ALDE la economia României. Pentru județul Vâlcea, introducerea impozitului pe cifra de afaceri va avea efecte devastatoare, va genera șomaj galopant și va crea dezechilibre economice ce cu greu vor fi remediate. Orice analiză economică rudimentară îți arată că dacă introduci acest tip de impozit pe cifra de afaceri niciun mare investitor străin nu va mai investii în România, iar firmele autohtone vor falimenta” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here