Uniunea Europeană sprijină stabilizarea în regiunile centrale Mopti și Ségou

0

Consiliul European a adoptat o decizie prin care se autorizează o acțiune de stabilizare în regiunile centrale din Mali, în guvernoratele Mopti și Ségou. Ca răspuns la invitația autorităților maliene, Uniunea Europeană (UE) va trimite o echipă de experți care să sprijine politicile și planurile naționale din Mali pentru a combate insecuritatea din ce în ce mai mare și pentru a restabili și a dezvolta administrația civilă în aceste regiuni. Principalul obiectiv al acestei acțiuni este de a contribui la consolidarea și sprijinirea democrației, a statului de drept, a drepturilor omului și a egalității de gen, prin consolidarea guvernanței generale în regiune în beneficiul populațiilor locale.

Echipa UE de stabilizare va avea misiunea de a oferi consultanță autorităților malienedin Mopti și Ségou în ceea ce privește aspectele legate de guvernanță, precum și de a sprijini planificarea și punerea în aplicare de către autoritățile maliene a activităților care au drept scop restabilirea administrației civile și a serviciilor de bază în regiune. În special, echipa va fi în măsură să acorde sprijin unui dialog consolidat între autoritățile din Mali și populațiile locale.

Echipa de stabilizare va fi constituită din 10 persoane și va beneficia de un buget de 3,25 milioane EUR pentru o etapă operațională inițială de un an. Acesta va fi găzduită în cadrul Delegației UE în Mali și își va desfășura activitatea la Bamako, Mopti și Ségou. Acțiunea este complementară cu cele ale Delegației UE în Mali și cu misiunile PSAC desfășurate în această țară – EUCAP Sahel Mali și EUTM Mali – și face parte din strategia integrată a UE în Mali. Echipa de stabilizare va lucra, de asemenea, în strânsă colaborare cu ceilalți actori internaționali prezenți în regiune, în special cu Misiunea multidimensională integrată a Organizației Națiunilor Unite de stabilizare în Mali (MINUSMA).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here