În primele 6 luni din 2017, la nivel național, polițiștii de la transporturi au aplicat 21.981 de sancțiuni contravenționale

0

În primele 6 luni ale acestui an, polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, au continuat acțiunile pentru siguranța transporturilor feroviare, navale și aeriene

În urma acțiunilor desfășurate, în primele 6 luni ale anului, polițiștii de la transporturi au aplicat 21.981 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 3.751 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 10.525 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 528 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind activitatea de taximetrie.

De asemenea, 273 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor și 3.197 pentru nerespectarea H.G. 203/1994, privind transporturile pe calea ferată.

Tot în această perioadă, polițiștii de la transporturi au constatat 2.695 de infracțiuni, dintre care 1.001 de natură economică, 1.266 de natură judiciară și 428 de altă natură.

Pe linia siguranței transporturilor feroviare, Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române acționează permanent pentru combaterea călătoriilor frauduloase, a activităților comerciale ilicite, cerșetoriei și vagabondajului, pe trenurile de călători, precum și pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au patrulat în 34.450 de trenuri de călători, au aplicat 10.149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.071.340 de lei, au depistat 26.046 de călători frauduloşi și au constatat 316 infracțiuni.

Pe linia transporturilor navale, polițiștii de la transporturi desfășoară acțiuni pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente bugetului general consolidat al statului, în contextul derulării unor operaţiuni comerciale de import şi comercializare de mărfuri în portul Constanţa Sud – Agigea, precum și prin sustragerea de la plata accizei aferente achiziționării de produse energetice, prin schimbarea destinației combustibilului pentru navigație.

De asemenea, polițiștii desfășoară activități pentru prevenirea şi combaterea furturilor de la bordul navelor, creşterea gradului de siguranţă şi securitate al transporturilor pe fluviul Dunărea Interioară și protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a faptelor ilegale de transport, prelucrare şi comercializare a produselor din peşte.

Pentru creşterea siguranţei şi securităţii transporturilor navale, Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat, în colaborare cu Autoritatea Navală Română şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, acţiuni comune pe linia prevenirii şi combaterii criminalităţii la regimul navigaţiei, care s-au derulat pe fluviul Dunărea.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au organizat, la nivel național, 3.865 de acţiuni şi controale, în cadrul cărora au aplicat 10.149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.071.340 de lei.

Pentru siguranța transporturilor aeriene, polițiștii au organizat mai multe acțiuni în zona aeroporturilor civile deschise transportului internaţional din municipiile reşedinţă de judeţ, în cadrul cărora au aplicat 2.565 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 655.870 de lei.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here