Te trece transpirația atunci când te gândești la următoarea factură de energie? Iată 3 metode ca să nu mai ai un atac de panică atunci când o să vezi factura!

0

Factura de la energie a devenit un adevărat coșmar și pentru tine, nu-i așa? Poate și tu ai început să ai insomnii, gândindu-te cum vei reuși să treci peste această problemă atât de dificilă. Ei bine, în ajutor îți sare chiar tehnologia de ultimă generație, care nu numai te va face să te simți că trăiești în viitor, dar te va ajuta să fii tu cel care controlează cât de multă energie a fost consumată în gospodăria ta!

Iată 3 opțiuni pentru a scădea costurile de energie:

  • Priza smart

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ieși grăbit din casă și după ceva timp să te întrebi dacă ai stins toate luminile înainte să pleci. Deja ești prea departe de casă, dar gândul că lumina a rămas aprinsă acasă, se tot ivește în minte de-a lungul zilei, fără să poți scăpa de el.

Ei bine, ai la îndemână o soluție cât se poate de simplă pentru această problemă: priza smart! Dacă dai click aici, cu ajutorul celor de la Lerato.ro, poți să alegi modelul potrivit pentru tine dintr-o gamă variată. Priza smart este aliatul tău de nădejde împotriva facturilor prea mari: cu ajutorul acesteia poți controla dispozitivele și luminile din casă foarte ușor, chiar de pe smartphone-ul tău, iar partea cea mai bună e că poți monitoriza consumul de energie din locuință. Nu mai e nevoie să mergi pe bâjbâite, vei ști exact cât consumi și de unde poți să mai faci economie!

  • Becuri smart

Iluminatul casei reprezintă o sursă constantă de mărire a facturii, în special în timpul sezonului rece. Soluția pentru această problemă este să optezi pentru becurile smart, care au un consum mai mic de energie, așadar și facturile tale nu vor mai părea într-atât de înfricoșătoare!

În plus, becurile smart schimbă și atmosfera căminului tău. Le poți seta să pornească sau să se oprească la anumite ore, și poți oricând să reduci intensitatea luminii. Anumite modele de becuri smart îți permit să schimbi și culoarea luminii în funcție de dispoziția ta. Așa că, după ce facturile nu vor mai sosi cu cifre astronomice, sărbătorește priceperea ta și luminează-ți casa în culori festive!

  • Iluminarea naturală

Pentru a evita un consum exagerat al becurilor din casa ta, trebuie să profiți cât mai mult de lumina naturală a soarelui! Lumina soarelui are numeroase beneficii pentru sănătate și poți să amâni până mai târziu aprinderea becurilor, în special în timpul verii. În timpul iernii, însă, situația e diferită, din păcate: soarele apune mai devreme, așa că va trebui să consumi mai multă energie electrică, fie că vrei, fie că nu vrei.

Lipsa luminii naturale din timpul iernii aduce, însă, o altă provocare, la care poate nu te-ai gândit cu atenție până acum. De multe ori, te așezi confortabil în fotoliu și atenția ți-e captată de o emisiune sau o știre senzațională la televizor. Dacă ai becuri smart, le activezi rapid, dar ce faci însă, cu perdelele? Cu siguranță nu vrei ca un vecin nepoliticos să te urmărească așa cum urmărești și tu televizorul! Ei bine, dacă ai un sistem smart pentru draperie, nu mai e nevoie să te ridici din locul tău confortabil, deoarece, activezi sistemul aplicat perdelei cu ajutorul unei telecomenzi. În plus, acest sistem nici nu trebuie să consume din energia electrică aferentă locuinței, deoarece se încarcă prin intermediul energiei solare!

În concluzie, dacă vei aplica aceste trei sfaturi simple, vei înțelege ce se întâmplă, mai exact, vis-a-vis de consumul energiei electrice din casa ta, și îți vei lua adio de la coșmarul facturii imense și de neînțeles!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here