Pompierii militari din cadrul ISU Drobeta au acţionat, în perioada 9 – 10 august 2017, la 17 intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 9-10 august 2017, la 17 intervenţii, dintre care: 10 situaţii de urgenţă şi şapte urgenţe medicale.

9 august 2017

La ora 09:35, Garda de Intervenție nr. II Baia de Aramă a intervenit cu o ambulanţă S.M.U.R.D. și trei pompieri militari la un accident rutier (autoturism care a acroşat parapetul și a derapat în afara părţii carosabile) soldat cu o singură victimă (bărbat – 36 ani), produs pe DN67D, comuna Obârşia Cloşani. Victimei, care prezenta fractură deschisă la tibie și hemoragie la membrul inferior drept, i s-a acordat primul ajutor medical, fiind transportată la Spitalul Baia de Aramă.

La ora 15:36,  Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în comuna Dumbrava. La intervenție au participat și doi voluntari din cadrul S.V.S.U. Dumbrava. Au ars circa 6 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă/intenție a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 15:41, Garda de Intervenție nr. II Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de intervenție și şase pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în satul Prejna, comuna Balta. La intervenție au mai participat şi 10 voluntari din cadrul S.V.S.U. Balta, coordonați de către primarul și viceprimarul comunei. Au ars circa 5 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă/intenție a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 16:05,  Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în satul Iablanița, comuna Pădina Mare. La intervenție au mai participat şi patru voluntari din cadrul S.V.S.U. Pădina Mare. Au ars circa 5 ha vegetație uscată, litieră din pădurea de salcâm și miriște de la marginea pădurii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis folosit în spații deschise.

La ora 17:09, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D. și trei pompieri militari la un accident rutier (un autoturism a acroșat din spate un autotren) soldat cu o singură victimă (femeie – 28 ani), produs pe DN6, municipiul Dr. Tr. Severin. Victimei, care prezenta plagă hemitorace drept și deget mijlociu, i s-a acordat primul ajutor medical, fiind transportată la U.P.U. Dr. Tr. Severin.

La ora 18:05,  Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în localitatea Comanda, oraşul Strehaia.  Au ars circa 3 ha vegetație uscată și mărăciniş. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă/intenție a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 18:07, Garda de Intervenție nr. I Orșova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și şapte pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în municipiul Orşova.  La sosirea forţelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață de circa 200 mp, cu pericol de propagare la casele de locuit și o stație PECO din imediata vecinătate. Au ars circa 500 mp vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă/intenție a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 23:08, Stația de Pompieri Vânju-Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în satul Gvardenița, comuna Bălăcița. Au ars circa 1 ha vegetație uscată, fiind pericol de propagare la culturile de porumb din vecinătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis folosit în spații deschise.

La ora 23:15, Stația de Pompieri Vânju-Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în orașul Vânju Mare. Au ars circa 2 ha vegetație uscată și miriște, fiind pericol de propagare la culturile de porumb din vecinătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis folosit în spații deschise.

10 august 2017

La ora 03:08, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în municipiul Drobeta Turnu Severin, strada Calea Târgu Jiului. Au ars circa 200 mp vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 7 urgenţe medicale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here