Mircia Gutău: Am demonstrat cât de scurte sunt picioarele minciunilor lansate de salariaţii de la INFO PULS

0
Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea

Ca urmare a apariţiei în publicaţia ”Info Puls”, a materialului ”Parcul de la Catedrala Ostroveni – tun de 3,6 de miliarde de lei vechi fără acte de achiziţie a terenului”, în baza dreptului la replică vă solicit să daţi publicităţii în ediţia viitoare a ziarului Dvs. şi pe pagina de Internet proprie următorul text:

Fideli fişei postului prin care li se trasează drept sarcină lansarea de minciuni sfruntate la adresa Primăriei municipiului cu o frecvenţă cel puţin săptămânală, angajaţii de la ”Info Puls” îşi fac ”datoria” şi de data aceasta lansând în spaţiul public o serie de invenţii despre o lucrare primită cu o extraordinară bucurie de către locuitorii celui mai mare cartier al oraşului – Parcul de lângă Catedrala ”Înalţarea Domnului” din Ostroveni.

Este dificil de răspuns în doar câteva rânduri la multitudinea de aberaţii cuprinse în acest aşa-zis material de presă, astfel că doresc doar să îi asigur pe cetăţenii municipiului că toate etapele de realizare a acestui obiectiv de investiţii au fost parcurse după lege şi după obţinerea tuturor acordurilor necesare.

În ceea ce priveşte afirmaţia că eu aş fi ”dat lucrarea prin încredinţare directă, nu prin licitaţie pe SEAP”, fiind vorba de bani publici mă simt obligat să vin cu următoarele precizări: procedura simplificată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) pentru Proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare parc public în zona Catedrala Înălţarea Domnului” a fost demarată prin anunţul de participare simplificat nr. 396629/22.11.2016 postat în SEAP, data limită de depunere a ofertele în SEAP fiind 12.12.2016. Până la data limită s-au depus două oferte, iar asocierea OK SRL – Ralunic SRL – Aspire Design SRL a fost desemnată câştigătoare şi s-a semnat Contractul nr. 3090/27.01.2017, pentru care s-a făcut Anunţul de atribuire în SEAP nr. 205716/02.02.2017.

Am demonstrat, aşadar, cât de scurte sunt picioarele minciunilor lansate de salariaţii de la ”Info Puls”. Dar dincolo de frecvenţa cu care Primăria este atacată constant, mai condamnabil mi se pare modul în care această publicaţie crede că îi poate prosti pe puţinii săi cititori folosindu-se de scorneli încropite ”la normă” şi aruncate cu neruşinare în spaţiul public.

Mircia Gutău,

Primar

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here