Horeca Expo Oltenia 2018

0

În perioada 9 -11 martie 2018 la Centrul Multifuncţional Craiova se desfăşoară Târgul de Turism al Olteniei, eveniment ce se va desfăşura în paralel cu Horeca Expo Oltenia, târg dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite pentru hoteluri, restaurante şi baruri.

Participă peste 80 de firme expozante şi peste 600 de firme vizitatoare din domeniile: turism, hoteluri şi pensiuni, restaurante, baruri şi cafenele, firme de catering, companii de transport auto şi feroviar, companii aeriene, asociaţii de turism, companii de asigurări.

Pe lângă expozanţii din România sunt prezenți expozanţi din Bulgaria şi Serbia. Expozanţii celei de-a III-a ediţii a Târgului de Turism al Olteniei au pregătit pentru acest weekend super oferte pentru vacanţele din 2018.

Noutatea anului 2018 este charter-ul către Antalya cu plecare din Craiova ce va fi operat de compania turcã Atlas Global cu o aeronavã Airbus 320. Agenţiile de turism care vor fi prezente la târg au oferte speciale pe perioada târgului pentru această destinaţie.

Organizatorii pun la dispoziţia vizitatorilor gratuit transport tur – retur, din cele mai îndepărtate zone ale oraşului până la locul de desfăşurare a evenimentului.

Traseul 1 : Craiovița Nouă (Cinema) – Orizont – Poșta – Segarcea – Liceul de Chimie – Casa Tineretului -Compania de Apă – Agronomie – Madona Dudu -Helin -Spitalul nr. 1 – Confecţii – Restaurant Dunărea – Centrul Multifuncţional şi retur.

Traseul 2: Helin Lapus – Viitorul – Institut – Rotonda – Piata Centrala – Digi – Olteț – Simion Bărnuţiu – Petre Carp – Spitalul nr. 1 – Confecţii – Restaurant Dunărea – Centrul Multifuncţional şi retur.

Intervalul orar plecări din capetele de linie către Centrul Multifuncţional:

Sâmbăta (10 martie ) – 9:30 ; 11:30 ; 13:30 ; 15:30
Duminica (11 martie )- 9:30 ; 11:30 ; 13:30

Intervalul orar plecări de la Centrul Multifuncţional către capetele de linie:

Sâmbăta (10 martie ) – 10:30 ; 12:30 ; 14:30 ; 16:30

Duminica (11 martie )- 10:30 ; 12:30 ; 14:30

Începând din acest an intrarea la târg va fi liberă! Se estimează un număr de peste 7000 de vizitatori, în creştere cu peste 30 % faţă de ediţia anterioare.

Primăria Craiova promovează cultură la Târgul de Turism al Olteniei. Primăria și instituțiile din subordine își promovează ofertele culturale la cea de-a III-a ediție a Târgului de Turism al Olteniei, deschisă vineri, 9 martie 2018, la Centrul Multifuncțional Craiova, în prezența Primarului Mihail Genoiu și pe ritmurile distinse ale Cvartetului Prelude – Ansamblul Cameral al Filarmonicii Oltenia.

Vizitatorii care ajung la standul Primăriei Craiova au ocazia să afle ce pregătesc, pentru 2018, instituțiile de cultură din subordinea acesteia. Teatrul Colibri va promova ediția din 2018 a Festivalului Puppets Occupy Street, unul dintre evenimentele culturale care atrag turiști la Craiova de mai bine de cinci ani. Totodată, Teatrul Colibri pune la dispoziția vizitatorilor din acest weekend multe alte informații referitoare la spectacolele din repertoriu, la atelierele de creație din cadrul Fabricii de povești electroColibri sau alte activități educativ – creative derulate de instituție.

Casa de Cultură “Traian Demetrescu Craiova”, o altă instituție subvenționată de Primăria Craiova, îi așteaptă pe vizitatorii Târgului de Turism al Olteniei cu prezentarea activităților culturale programate pentru perioada următoare, cu diverse materiale de promovare – povești audio, documentare video, volume, tablouri ale unor artişti consacraţi, diverse opere de creaţie realizate în cadrul atelierelor organizate de Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, dar și cu activități interactive ce se vor desfășura la standul Primăriei.

Ansamblul Folcloric Maria Tănase expune costume populare oltenești autentice, dar și spectacolele aflate în pregătire pentru Anul Centenarului. Primul mare eveniment se apropie deja cu pași repezi: spectacolul tematic “N-auzirăți de-un oltean?”, ce va fi prezentat craiovenilor miercuri, 21 martie 2018, la Teatrul Național Marin Sorescu, cu ocazia sărbătoririi primei ediții a Zilei Olteniei.

Conceput pentru a transmite spiritul oltenesc, vesel, iubăreț, isteț, dar și sentimentul patriotic covârșitor al olteanului, prin includerea în scenariu a celor patru figuri marcante ale oltenilor: Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu, spectacolul este inclus în agenda manifestărilor speciale dedicate Zilei Olteniei (21 martie), organizată pentru prima oară în acest an de către Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine și a Consiliului Județean Dolj.

În standul Primăriei Craiova prezentat în cadrul Târgului de Turism al Olteniei nu lipsesc ofertele culturale ale Filarmonicii Oltenia și Operei Române Craiova. Vizitatorii au ocazia să descopere direct de la sursă care sunt surprizele artistice ale acestor două instituții culturale-reper, pentru perioada următoare.

Horeca Expo Oltenia ediția a II-a ce se desfăşoară alături de Târgul de Turism se defineşte ca un eveniment dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite pentru hoteluri, restaurante şi baruri.

Nu lipsesc cooking show-uri organziate de chefi celebri, demonstraţii de servire şi degustare a vinului, bartending şi barista. Noutatea acestei ediţii este includerea unei secţiuni noi dedicate producătorilor din segmentul panificaţie, patiserie şi cofetărie..

HoReCa Expo Oltenia, lansează concursul anului!

– Tortul anului 2018

– Pâinea anului 2018

Se pot înscrie cofetarii şi brutarii din toată regiunea Olteniei.

Pe lângă premiile ce se acordă de către organizatori, concurenţii vor putea beneficia de expunere pe toată perioada târgului într-un spaţiu special amenajat.

Concursul va fi jurizat de Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România, o prezenta constantă la emisiunea Arena Bucătarilor, Chef Ciprian Nicolescu, Brand Executive Chef al Trattoriilor Buongiorno şi Chef Cristian Dumitru- Horeca School.

Sunteți așteptați cu drag la Centrul Multifuncțional Craiova!

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here