Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: În ultimele 7 luni, PSD a îndatorat România cu 10 miliarde de euro

0

Contrar oricărei logici economice, PSD a reușit să crească datoria publică a României în acest an, în ciuda creșterii economice record anunțată. Astfel, în doar 7 luni de guvernare, PSD a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere îngrijorătoare a datoriei publice, de aproape 1%, în condițiile unei creșteri economice de peste 5%. La un calcul simplu rezultă că Guvernele PSD au îndatorat România cu 553 de euro pe secundă. Un alt fapt îngrijorător îl reprezintă și dobânzile în creștere la care statul s-a împrumutat, acestea fiind chiar și de 5,85%, mult peste valorile considerate acceptabile pentru un stat ca România. De asemenea, scăderea la un nivel record al ultimilor 10 ani a  investițiilor statului reprezintă o nouă dovadă a incompetenței reprezentanților PSD și un motiv în plus de îngrijorare privind stabilitatea economică a României.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, trage un semnal de alarmă asupra creșterii datoriei publice a României într-o perioadă economică favorabilă țării noastre și îi acuză pe reprezentanții PSD de incompetență. Parlamentarul liberal vâlcean consideră că cei de la PSD au îndatorat țara pentru a plăti pensii și salarii, ceea ce reprezintă un comportament economic anormal și aberant, mai ales în perioade de creștere economică. Deputatul Cristian Buican este de părere că în aceste perioade statul ar trebui să își consolideze finanțele publice, să scadă datoria publică și să pregătească economia pentru eventualitatea unor noi crize economice globale.

Deputatul Cristian Buican consideră că creșterea datoriei publice a României, în perioadă de creștere economică, reprezintă esența incompetenței economice a PSD-ului și cea mai bună dovadă a dezechilibrului major în care PSD a adus finanțele țării în doar 7 luni de Guvernare. Toate aceste lucruri, precum și disperarea PSD-iștilor de a introduce noi și noi taxe (supraacciza la carburant, noi impozite pentru sistemul financiar-bancar, taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri, taxa pe gospodărie etc.), demonstrează că Programul de Guvernare al PSD-ului cu care au câștigat alegerile reprezintă o iluzie și cea mai mare minciună electorală din ultimii 27 de ani din România.

”Este strigător la cer. În doar 7 luni, PSD a împrumutat 10 miliarde de euro, în contul țării. Adică 553 de euro pe secundă. Această sumă este mai mare decât toate împrumuturile făcute de Guvern în anul 2016. Și ce mai strigau atunci cei de la PSD, ca din gură de șarpe. Acum, ei în doar 7 luni, au depășit această sumă. Este aberant și anti-economic să crești datoria publică a unei țări în perioade de creștere economică. Parcă sunt nebuni și au uitat cât au pătimit românii în timpul crizei economice. În loc să pregătească economia pentru o eventuală criză economică, ei o duc în gard. Nici măcar nu au folosit acești bani pentru investiții, cum ar fi normal, ci pentru plata pensiilor și salariilor. Un astfel de comportament economic al unui stat nu prevestește nimic bun, ci mai degrabă un eventual faliment” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here