Rovana Plumb: Social-democrația este singura opțiune reală pentru continuitatea construcției europene

0

Rovana Plumb, președintele OFSD, a participat alături de președintele PSD, Liviu Dragnea, și prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, care s-a desfășurat vineri și sâmbătă, 22 și 23 februarie 2019, la Madrid.

În cadrul reuniunii, a fost adoptat manifestul electoral “Un nou contract social pentru Europa” – o platformă politică ambițioasă, ancorată în valorile și provocările Uniunii Europene, ce își propune să aducă Europa mai aproape de cetățeni după alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

“Direcția asumată de PES se traduce prin crearea de locuri de muncă, politici mai bune în sănătate și mediu, educație și răspunsul la revoluția digitală. Preocuparea noastră principală este să facem o politică inclusivă, modernă și rezonabilă – să răspundem la nevoile cetățenilor prin soluții moderne, realiste și moderate.

Social-democrația este singura opțiune reală pentru continuitatea construcției europene, cât timp este înțeleasă și aplicată adecvat în fiecare țară membră UE. PSD construiește în fiecare zi o Românie socială, pe baza unui program de guvernare ambițios, prin care ne-am propus să reducem sărăcia și să eliminăm mari nedreptăți sociale. De aceea, suntem încrezători că ‘un nou contract social pentru Europa’, un reper valoric pentru toate statele membre UE, este extinderea firească a unor politici naționale de succes,” potrivit Rovanei Plumb.

În ceea ce privește participarea social-democraților europeni la alegerile pentru Parlamentul European, președintele OFSD a comentat că “social-democrații europeni au pierdut teren în ultimii ani în fața popularilor europeni, care fac o politică de dreapta. La rândul lor, popularii europeni sunt depășiți în multe țări și înlocuiți treptat de lideri cu viziuni naționaliste și chiar extremiste. Acesta este un pericol real pentru continuitatea proiectului european. Ca social-democrați, avem datoria să ne adaptăm la vremurile în care trăim și să venim cu o viziune în care orice european să se poată regăsi, fie că votează la București, la Madrid sau la Berlin”.

Rovana Plumb este, din decembrie 2018, membră în biroul de conducere al Partidul Socialiștilor Europeni (PES).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here