Cristian Buican: Oamenii doresc fapte, nu vorbe goale!

0

Luni, 5 septembrie 2017, am primit la cabinetul parlamentar o invitaţie semnată de către domnii Florian Marin şi Constantin Rădulescu, prin care parlamentarii judeţului Vâlcea sunt rugaţi să participe la o „întâlnire de lucru” privind „o serie de propuneri de modificare a legislaţiei, pe baza problemelor ridicate în perioada de activitate curentă, ce vizează armonizarea legilor actuale cu realităţile socio-economice”.

În primul rând atrag atenţia asupra neprofesionalismului acestei invitaţii, care nu cuprinde nici temele generale ce se doresc a fi abordate şi nici detalierea problemelor punctuale cu care cele două instituţii reprezentate de cei doi „dornici de a fi tătuci” s-au confruntat în „perioada de activitate curentă”, aşa cum ar fi normal, onest şi transparent. În afara datei, locaţiei şi a antetului, invitaţia cuprinde doar 3 rânduri, ceea ce demonstrează indolenţa şi lipsa de profesionalism a semnatarilor.

În al doilea rând, subliniez faptul că această invitaţie reprezintă o capcană politică şi că prin organizarea acestei întâlniri, reprezentanţii PSD doresc să paseze responsabilitatea puterii, în ciuda faptului că deţin toate pârghiile administrativ-politice, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central. Cetăţenii trebuie să ştie că în afara Instituţiei Prezidenţiale şi a instituţiilor din domeniul Justiţiei, PSD a acaparat toate celelalte instituţii publice din România. Mai mult decât atât, la nivelul Parlamentului există o majoritate PSD+ALDE, iar orice modificare legislativă nu poate fi făcută decât dacă această putere politică doreşte.

De asemenea, la nivelul judeţului Vâlcea, PSD deţine toate pârghiile necesare pentru rezolvarea problemelor curente. În afara primăriilor conduse de edili liberali, nu există nicio instituţie publică care să nu fie condusă sau controlată de către membrii PSD sau acoliţii lor. Repet, cetăţenii judeţului trebuie să ştie aceste lucruri, iar PSD-iştii trebuie să înţeleagă această răspundere imensă pe care o au şi nu să încerce să paseze responsabilitatea puterii.

Le recomand celor doi „dornici de a fi tătuci” să se concentreze pe rezolvarea problemelor din judeţ, reamintindu-le de faptul că nu au reuşit, în ciuda promisiunilor publice, să rezolve problemele stringente ce afectează zeci de mii de cetăţeni şi imaginea judeţului. De exemplu, cei doi au următoarele restanţe: rezolvarea alunecării haldei de steril de la Alunu şi despăgubirea cetăţenilor afectaţi, stingerea incendiilor de la groapa de gunoi de la Măldăreşti şi informarea cetăţenilor privind calitatea aerului, mizeria de pe marginea drumurilor publice din judeţ, decongestionarea traficului de pe Valea Oltului sau lipsa oricărei măsuri pentru atragerea de investitori.

La nivel central, măsurile luate de PSD, precum amânarea construcţiei autostrăzii Sibiu-Piteşti, lipsa finanţării proiectelor de infrastructură, minciuna privind mărirea salariilor bugetarilor de la 1 ianuarie 2018, şi toate măsurile economice aberante adoptate de Guvern (introducerea supraaccizei la carburanţi, introducerea split TVA etc.) afectează dezvoltarea judeţului Vâlcea şi slăbesc puterea de cumpărare a vâlcenilor. Acestea sunt doar câteva din cele mai importante probleme nerezolvate de reprezentanţii PSD de la nivel local sau central şi care afectează negativ viaţa cetăţenilor din judeţul Vâlcea.

Îi anunţ pe această cale pe cei doi „dornici de a fi tătuci” că nu voi participa la acest simulacru de „întâlnire de lucru”, care va fi de fapt o întâlnire de partid şi că dezavuez astfel de acţiuni de imagine, reamintindu-le PSD-iştilor că românii încă aşteaptă aplicarea Programului de Guvernare cu care au câştigat alegerile.

Deputat, Cristian Buican

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here