Strategia globală a UE în domeniul securității și apărării

0

Consiliul European va face un bilanț al punerii în aplicare a Strategiei globale a UE în domeniul securității și apărării. Miniștrii apărării vor examina punerea în aplicare a inițiativelor asupra cărora s-a convenit în concluziile Consiliului din 6 martie 2017. Discuția urmează să se axeze asupra următoarelor aspecte:

  • posibilitatea unei cooperări structurate permanente (PESCO)
  • posibilitatea unei revizuiri anuale coordonate la nivel de stat membru privind apărarea (CARD)
  • consolidarea instrumentelor de răspuns rapid ale UE, inclusiv a grupurilor tactice de luptă ale UE
  • parteneriate în cadrul politicii de securitate și apărare comune

Consiliul urmează să adopte concluzii privind punerea în aplicare a Strategiei globale a UE în domeniul securității și apărării. Aceste concluzii și discuția miniștrilor vor contribui la raportul privind punerea în aplicare, care urmează a fi prezentat Consiliului European din iunie 2017.

Cooperarea UE-NATO

Consiliul va discuta despre cooperarea UE-NATO, mai ales despre lucrările în curs prin intermediul setului comun de propuneri pentru punerea în aplicare a declarației comune a președintelui Consiliului European, președintelui Comisiei Europene și secretarului general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (denumită și „Declarația comună de la Varșovia”).

Discuția este oportună având în vedere viitorul summit NATO care va avea loc la Bruxelles, la 25 mai 2017. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va participa la această discuție.

Combaterea terorismului

Miniștrii apărării vor discuta, de asemenea, despre combaterea terorismului împreună cu miniștrii afacerilor interne.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here