Viorica Dăncilă: Creşterea investițiilor în educație, formarea în domeniul antreprenoriatului – soluții pentru sprijinirea femeilor pe piața muncii în UE

0
Viorica Dăncilă

Este nevoie de creşterea investițiilor în educație și formare, de accent pe formarea în domeniul antreprenoriatului, corelat cu sprijin pentru accesarea unor surse de finanțare, precum și de promovarea egalității de gen pentru toate tipurile de educație, pentru ca femeile să aibă acces la slujbe de calitate, a subliniat la Strasbourg eurodeputata Viorica Dăncilă, membră în Comisia pentru drepturile femeii și egalitate de gen.

Europarlamentarul a vorbit, în plenul Parlamentului European, despre măsurile menite să maximizeze șansele femeilor pe piața muncii, în contextul dezbaterilor privind Raportul referitor la capacitarea economică a femeilor în sectoarele publice și private din UE.

”Într-o societate aflată într-o evoluţie continuă, consider că educația este cel mai important instrument pentru ca femeile să poată participa pe deplin la dezvoltarea socială și economică şi pentru a-şi găsi un loc de muncă de calitate. Una din acţiunile-cheie pentru atingerea acestui obiectiv este consolidarea politicilor și creşterea investițiilor în educație și formare. De asemenea, este importantă promovarea sectoarelor și a funcțiilor în care femeile sunt subreprezentate, pentru a creşte rata de angajare a lor în asemenea posturi.
În plus, este esenţială formarea în domeniul antreprenoriatului, corelat cu sprijinul în accesarea unor surse alternative de finanțare, astfel încât femeile să își poată lansa singure sau în colaborare propriile afaceri. Tototodată, este foarte importantă promovarea egalității de gen pentru toate tipurile de educație.

Consider că Institutul European pentru Egalitatea de Gen trebuie să își continue activitatea de monitorizare comparativă a datelor legate de gen, mai ales când vine vorba de capacitarea economică a femeilor în sectoarele publice și private din UE” a susținut Viorica Dăncilă în intervenția sa.

Raportul referitor la capacitarea economică a femeilor în sectoarele publice și private din UE propune o serie de măsuri și direcții, către instituțiile europene și statele membre, astfel încât să fie facilitat accesul femeilor pe piața muncii, fără nicio formă de discriminare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here