Polițiștii rutieri doljeni continuă acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere

0

În ultimele două zile, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat împreună cu polițiști ai Biroului Rutier Craiova şi ai tuturor formațiunilor de poliţie rutieră din Dolj pentru depistarea conducătorilor auto care efectuează transport ilegal de persoane cu autoturisme care au o capacitate de transport până la 9 locuri.

De asemenea, polițiștii rutieri au urmărit și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii de către conducătorii auto.

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri desfășurat activități specifice pe drumurile naţionale pentru verificarea stării de viabilitate a drumului public, a legalităţii executării lucrărilor în zona drumului public precum şi a modului în care antreprenorii respectă condiţiile impuse în avizele emise de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie. La aceste acțiuni au participat și specialiști ai R.A.R. Dolj.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 184 sancțiuni contravenționale de peste 25000 lei, dintre acestea 38 sancțiuni au fost aplicate pentru transport ilegal de persoane, iar alte 26 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordare prioritate pietoni. Polițiștii au dispus imobilizarea a 6 autovehicule depistate că efectuat transport de persoane

Au fost reținute în vederea suspendării 43 permise de conducere (26 pentru neacordare prioritate pietoni, 6 pentru viteză, 6 depăşire neregulamentară, 5 semafor), totodată fiind retrase și 15 certificate de înmatriculare.

Au fost efectuate verificări la 4 lucrări în zona drumului public, fiind astfel aplicate 4 sancţiuni executanţilor de lucrări de peste 12000 lei, 2 dintre acestea pentru nerespectarea termenelor şi condiţiilor avizelor poliţie, iar alte 2 sancțiuni au fost aplicate pentru nesemnalizare sau semnalizare necorespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public. Astfel, o societate comercială care executa lucrări de reabilitare a DN 56, Craiova-Galicea Mare, nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă şi nu a respectat termenul impus în avizul poliţiei rutiere, fapt pentru care a fost sancționată cu amendă de 6.090 lei conform OUG 195/2002R.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here