La numai 18 ani a ajuns arestul IPJ Dolj, pentru că a furat un telefon mobil – VIDEO

0

Joi, 5 octombrie 2017, în jurul orei 17.30, polițiști Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Craiova, aflându-se în executarea activităților specifice pe linia prevenirii furturilor din genți și buzunare, au depistat un tânăr la scurt timp după ce sustrăsese un telefon mobil. Polițiștii l-au identificat și condus pentru audieri la sediul unității de poliție pe P.MARIAN, de 18 de ani, din municipiul Craiova.

Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că, tânărul de 18 ani, în timp ce se afla într-un centru comercial din Craiova a sustras, din buzunarul unei craiovence de 49 de ani, un telefon mobil. Oamenii legii au recuperat telefonul mobil sustras, acesta fiind restituit persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar în baza probatoriului administrat de polițiștii de investigații criminale s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore pe bază de ordonanţă.

Polițiștii l-au încarcerat pe craiovean în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să țineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite de polițiști

• evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazaruri, gări autogări, magazine,etc.
• portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coş;
• feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;
• când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
• tineti geanta în față, protejand-o cu mana;
• mare atenţie la persoanele care se înghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie şi rar cer să examineze un lucru;
• nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;
• nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
• nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;
• nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni;
• reclamaţi Poliţiei cazurile de prindere în flagrant a hoţului pentru a curma activitatea infracţională a acestuia.

FOARTE IMPORTANT!

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi organele de poliţie la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar şi public, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here