Cristian Buican: Olguţa Vasilescu şi PSD doresc să abroge legea prin care vâlcenii ies la pensie cu doi ani mai devreme

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican
  • Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat în timpul unui interviu legat de noua Lege a pensiilor: „Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensie oamenii din oraşele în care a existat poluare”.
  • “Aceste declaraţii arată foarte clar cum reprezentanţii PSD, în frunte cu Lia Olguţa Vasilescu, doresc să îi lase pe Râmniceni fără posibilitatea de a ieşi la pensie cu doi ani mai devreme, fără penalizare”, spune deputatul PNL Cristian Buican.

Vă reamintin că această prevedere a fost introdusă în Lege în urma unui amendament al deputatului liberal Cristian Buican, iar vâlcenii au, începând cu 26 iunie 2017, posibilitatea de a se pensiona cu 2 ani mai devreme, fără penalizare, dacă au locuit 30 de ani în municipiul Râmnicu Vâlcea şi împrejurimi, din cauza poluării la care au fost supuşi.

Ţinând cont de aceste declaraţii ale Ministrului Muncii, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, solicită demisia de onoare sau demiterea Liei Olguţei Vasilescu, care demonstrează, pe această cale, că nu înţelege principii esenţiale şi mecanisme normale ale sistemului de pensii. “Acordarea posibilităţii cetăţenilor de a se pensiona anticipat, cu 2 ani, fără penalizare, reprezintă o compensaţie faţă de acei oameni care au locuit 30 de ani în zone afectate de poluare, un drept normal în orice ţară civilizată şi nu o favoare gratuită, aşa cum consideră doamna Ministru al Muncii”, a declarat deputatul liberal.

„Când am văzut declaraţia Liei Olguţei Vasilescu privind abrogarea prevederilor legale care acordă râmnicenilor posibilitatea de a se pensiona anticipat, cu 2 ani, fără penalizare, am rămas stupefiat. Este clar că ea nu înţelege ce înseamnă să trăieşti în zone afectate constant de poluare şi nu o interesează deloc că această prevedere de pensionare anticipată reprezintă o reparaţie morală şi nu un moft sau o favoare făcută de stat unor cetăţeni. Pentru această declaraţie, ar trebui demisă imediat. Este clar că PSD-iştilor nu le pasă de oameni şi de suferinţele lor. Sunt foarte curios de cum vor explica reprezentanţii PSD Vâlcea râmnicenilor această intenţie a Ministrului Muncii, în condiţiile în care se lăudau, în mod mincinos, cu acest amendament al subsemnatului. Dacă acest anunţ al Ministrului Muncii va deveni prevedere legală, mă aştept ca toţi reprezentanţii PSD Vâlcea să îşi dea demisiile şi să plece acasă, pentru că este clar că sunt incompetenţi şi foarte slabi. Din păcate, PSD dovedeşte încă o dată că nesimţirea lor nu are limite şi că nu dau doi bani pe oameni şi suferinţele lor”, a concluzionat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here