Deputații europeni luptă pentru a obține apeluri telefonice mai ieftine către alte țări din UE

0

Un sistem “invers 112” pentru a avertiza cetățenii în caz de urgență, apeluri telefonice mai ieftine către alte țări din UE și un acces îmbunătățit global la rețelele de telecomunicații din întreaga UE: acestea sunt solicitările din raportul preliminar al uneia dintre comisiile din Parlamentul European.

Acasă, la serviciu, pe stradă, peste tot – trebuie să fim conectați. Desființarea taxelor de roaming a marcat un pas către accesul la internet și telefonie pentru toți. Dar Parlamentul European dorește să meargă mai departe.

Dita Charanzova/Raportor IMCO: “Desființarea roamingului a fost o mare realizare, dar nu ar trebui să ne oprim la jumătatea drumului. Trebuie să corectăm situația absurdă în care este mai ieftin să suni în roaming decât atunci când ești acasă”.

Propunerea Parlamentului European este de a elimina tarifele excesive sau nerezonabile pentru apelurile fixe și mobile la distanță mare, în cadrul Uniunii Europene. Îmbunătățirea vieții cetățenilor europeni este, de asemenea, obiectivul “sistemului invers 112” propus de parlamentarii UE. Sistemul ar trebui să le permită autorităților să alerteze cetățenii dintr-o anumită zonă în cazul unui atac terorist sau al unei catastrofe naturale. Aceste două propuneri fac parte din pachetul de telecomunicații care vizează dezvoltarea “rețelelor de capacitate foarte mare” și a capacităților 5G în întreaga Europă.

Pilar del Castillovera/Raportor ITRE: “Trebuie să fim complet incluzivi și să nu uităm nicio zonă, nicio persoană. Este important să nu o facem”.

Este un proiect care necesită investiții private masive. Parlamentul European dorește să pună în aplicare un nou set de norme care să stimuleze concurența și să încurajeze companiile să investească.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here