Constantin Codreanu: Poporul evreu ne oferă o lecție de perseverență, solidaritate și unitate națională pentru refacerea căminului național românesc

0

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a primit marți, 10 octombrie, la Parlament, o delegație israeliană, condusă de Yoseph Yonah, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Knesset.

Din delegație au făcut parte Tali Ploskov, vicepreședintele Knesset-ului, Avraham Neguise, președintele Comisiei pentru imigrare, absorbție și relații cu diaspora, Akram Hasoon, membru al Knesset-ului, Chana Freiden, director al Comisiei de control, domnul Hanan Rettman, coordonator Relații Internaționale din cadrul Departamentului pentru Afaceri Externe.

„Întâlnirea cu delegația parlamentară israeliană a fost una emoționantă pentru mine, deputat născut lângă Bălți, datorită prezenței doamnei Tali Ploskov, născută chiar în municipiul Bălți, care a relatat despre faptul că mama dumneaei vorbea limba română atunci când Basarabia a fost ruptă de România. La rândul meu, i-am transmis doamnei Ploskov că sunt un om politic ce pledează pentru ca acea parte ruptă atunci de România să revină cât mai repede acasă. Discuțiile s-au axat pe stadiul actual al relațiilor dintre cele două state, situația românilor din Israel, cei 86.200 de cetățeni români născuți în România și cei 125.800 de urmașii ai familiilor originare din România, cât și pe viitoare proiecte de colaborare”, a menționat deputatul Constantin Codreanu

“Mă bucur că i-am avut alături în cadrul întrevederii și pe vicepreședintele Comisiei, domnul Roman Ioan Sorin, și membrii Comisiei, doamna Angelica Fădor și domnul Mihai Voicu, precum și deputatul din partea Federației Comunităților Evreiești din România, domnul Silviu Vexler. Poporul evreu a demonstrat o capacitate inpresionantă de mobilizare pentru refacerea căminului său național în pofida oricui și a orice. Avem de învățat de la evrei lecția de perserverență, solidaritate și unitate națională exemplară, pentru a ne reface căminul național românesc în granițele sale naturale și istorice”, a mai spus deputatul PMP.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here