Filarmonica „Oltenia” Craiova: Concert de muzică clasică şi folclorică de Ziua Persoanelor Vârstnice

0

Cu ocazia zilei de 1 octombrie, când se sărbătoresc la nivel internaţional Ziua Persoanelor Vârstnice şi Ziua Muzicii, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova susţine un concert de bijuterii muzicale, sub bagheta maestrului Alexandru Iosub, personalitate artistică de primă linie, apreciată în egală măsură de public şi de specialişti.

Fiind o zi în care se promovează toate genurile muzicale, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Craiova, organizatorul evenimentului, invită publicul în partea a doua a concertului să asculte pagini de mare popularitate alături de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” şi de soliştii săi, Constantin Enceanu, Ciri Mayer, Lavinia Bîrsoghe, sub conducerea muzicală a lui Cristi Pîrlea, coregrafia fiind semnată de Ionel Garoafă.

Evenimentul va avea loc marți, 1 octombrie 2019, începând cu ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” Craiova. Accesul este gratuit și se va face, în limita locurilor disponibile, pe bază de invitaţii care pot fi procurate de la agenţia de bilete a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din Calea Unirii nr. 16, telefon 0251 414 698.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor. “Societățile trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Acest lucru este cu atât mai important în timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații”, subliniază reprezentanta ONU.

În ziua de 1 octombrie a fiecărui an, începând cu 1975, este celebrată şi Ziua Internațională a Muzicii, pentru a promova toate genurile artei muzicale şi a pune în valoare importanţa muzicii în viaţa de zi cu zi şi pentru crearea unui climat armonios la nivel social. Propunerea de a dedica o zi muzicii a fost făcută de renumitul violonist și muzicolog Yehudi Menuhin, cel mai strălucit elev al compozitorului George Enescu.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here