Unități de învățământ și agenţi economici, controlate într-o acțiune de amploare desfășurată de IPJ Dolj

0

Creşterea siguranţei în domeniul ordinii publice și al circulației rutiere în incinta şi în zona adiacentă a  unităţilor de învăţământ preuniversitar, o prioritate pentru polițiștii doljeni

Marți, 17 octombrie 2017, la nivelul județului Dolj, polițiștii de ordine publică și poliție rutieră, sub coordonarea celor din cadrul Serviciului de Ordine Pubilică, au desfășurat activități pentru creşterea siguranţei în domeniul ordinii publice și al circulației rutiere în incinta şi în zona adiacentă a  unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Cu această ocazie, polițiștii au controlat 152 unități de învățământ și 193 agenţi economici, iar dintre cele 123 de persoane legitimate, 23 au fost conduse la sediul unităților de poliție pentru verificări. Ca urmare a celor 79 de activități desfăşurate în cadrul orelor de curs, au fost depistați 95 de elevi care absentau, fiind conduși la unitățile de învățământ şi predaţi cadrelor didactice. Polițiștii au făcut recomandări elevilor  privind prevenirea delincvenței juvenile și a vitcimizării acestora, în acest sens fiindu-le  înmânate 560 de pliante, iar altele 26 au fost afișate la avizierele unităților de învățământ.

Poliștii au constatat 375 abateri de natură contravențională sancționate cu amnezi în sumă de 101.670 lei , dintre care: pentru încălcări ale Legii nr. 61/1991 R- 23, pentru nerespectare prevederilor O.U.G. 195/2002 – 341, iar în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 R – 6). De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2 permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice ale autoturismelor au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost realizate și 3 infrațiuni de prindere în flagrant pentru care au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Exemplificăm, constatarea polițiștilor din Băilești la un punct de lucru al unei societăți comerciale aflate în zona adiacentă a unui liceu din localitate, al cărui reprezentant a fost depistat comercializând produse alimentare elevilor, fără a emite bonuri fiscale. S-a luat măsura sancționării  contravenționale conform prevederilor O.U.G. nr. 28/1999, fiind aplicată o amendă în valoare de 1.500 lei, totodată, dispunându-se confiscarea sumei de 70 lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here