Bulacu Romulus: Miniștrii PSD – vânzători la magazinul de iluzii

0
Senatorul PNL, Romulus Bulacu

DECLARAŢIE POLITICĂ
Adresată de către domnul senator: Bulacu Romulus
Circumscripţia electorală: nr 40
Colegiul electoral: Vâlcea
Grupul Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 11.10.2017

Titlul declaraţiei politice: Miniștrii PSD – vânzători la magazinul de iluzii

Vânzători la magazinul de iluzii. Astfel pot fi caracterizați miniștrii cabinetului Tudose. Iluzia prosperității, iluzia bunăstării și iluzia traiului decent. Totul pare chilipir, la ofertă, ai zice că ai numai de câștigat, dar când ajungi la casă și plătești realizezi că, de fapt, totul este extrem de scump. Dar, cu toate acestea, ministrul aflat după tejghea, îți zâmbește larg și îți spune că doar ți se pare.

Numai nouă ni se pare că prețul benzinei și al motorinei a crescut cu aproape 7 procente în ultimele 30 de zile, numai nouă ni se pare că au crescut ratele la bănci, numai nouă ni se pare că s-au scumpit facturile de curent și gaze. De după tejgheaua de la Palatul Victoria lucrurile acestea nu se văd.

Odată cu instalarea guvernului Tudose, coaliţia PSD-ALDE a reuşit, din nou, să demonstreze că nu are interesul să conducă pentru bunăstarea românilor, ci doar în scopuri personale și de menținere a unui electorat captiv. Nu este nevoie de analize complicate pentru a vedea că Guvernul Tudose este maestru la capitolul incompetență, viclenie, populism și manipulare. Sub masca comunicării și a transparenței în actul de guvernare, reprezentanții PSD încearcă să acopere gafe și măsuri care distrug economia și societatea românească.

În mai puţin de un an de guvernare, alianţa PSD-ALDE a reuşit să spulbere majoritatea sistemelor publice, care aveau o minimă stabilitate. Jonglarea cu sistemul public de pensii a transformat într-o incertitudine destinul Pilonului II. Sistemul bugetar a fost distrus de noua Lege a salarizării, prin efectele sale, mai ales la nivelul administraţiilor publice, care riscă în acest moment să înfrunte falimentul. Dacă Guvernul nu transferă sumele necesare la bugetele locale, vom asista la concedieri masive. Mai mult, PSD a promis că va creşte salariile profesorilor, ale medicilor şi ale funcţionarilor, fără să mai bage mâna în buzunarele altor români. Faptul că aceștia nu au primit măririle promise la 1 iulie 2017, denotă lipsa fondurilor și multă ipocrizie. Pentru a le majora din anul 2018, Guvernul va fi nevoit să mărească sau să aplice noi taxe si impozite. Transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat a scos sindicatele în stradă, obligarea agenţilor economici de a colecta TVA într-un cont special printr-o birocraţie fiscală suplimentară, indicele ROBOR instabil care a mărit creditele românilor, nu sunt “realizările” unui Guvern în patru ani, ci ale unui Guvern schimbat de două ori în nouă luni. În goana după menținerea bazinului electoral, PSD a îndatorat ţara cu peste 10 miliarde de euro, iar la rectificarea bugetară a tăiat, pe lângă fondurile de la investiţii şi dezvoltare și pe cele de la educaţie, sănătate, transporturi.

Avem o economie care, statistic vorbind, înregistrează creştere. Dar ea este superficială, fragilă și vulnerabilă. În acest moment, ea se bazează strict pe consum, fără productivitate. PSD nu a înțeles că România nu se poate dezvolta şi moderniza doar prin ajutoare sociale și prin ajutoarele mascate date clientelei politice.

Agenţii economici au nevoie de ajutor pentru a fi mai puternici, pentru a putea vinde, exporta, dezvolta, ca în final să poată plăti salarii mai mari pentru angajaţii lor și astfel să poată plăti sumele aferente impozitelor la bugetul de stat. Ajutați economia să miște! Încetați să sacrificaţi economia, sănătatea, educaţia, investiţiile şi locurile de muncă, pentru măsuri menite doar să îi amăgească pe români. Politicile care încurajează consumul trebuie urgent înlocuite cu politici care susțin investițiile, absorbția de fonduri europene și creșterea colectării de taxe la bugetul de stat.

S-a întrecut orice măsură a incompetenței, iar 2018 va aduce cu el un dezastru inevitabil. Nici măcar ouăle găinilor lui Vosganian nu ne vor mai putea ajuta!

Romulus Bulacu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here