Cherestea, grinzi și frize fără documente legale, confiscate de poliţiştii din Filiași

0

În acest început de săpămână, mai exact marți, 24 octombrie 2017, polițiștii din cadrul Poliției Filiași, împreună cu specialiști din domeniul silvic, au efectuat activităţi specifice, în zona de responsabilitate, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, având în vedere prevederile Planului de măsuri ,,SCUTUL PĂDURII 2017”–  pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul forestier.

La aceste acțiuni au participat mai mulți polițiști din cadrul Poliției Filiași, sens în care, în cadrul activității, au legitimat peste 10 de persoane și au verificat mai multe de mijloace de transport.

Oamenii legii au aplicat în total 6 sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 3 sanctiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002- regimul circulației rutiere, 2 sancțiuni pentru abateri constatate în ceea ce privește nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 – regimul silvic, o sancțiune fiind aplicată conform Legii nr. 61/1991 R.

Valoarea totală a sanctiunilor aplicate de polițiști este de peste 6800 lei.

De asemenea, cantitatea totală de material lemnos confiscată de polițiști în cadrul acestei acțiuni se ridică la valoarea de 19 metri cubi, iar valoarea totală a bunurilor confiscate, referindu-ne aici la materialul lemnos transporat de persoanele în cauză,  este de 8500 lei.

Spre exemplu, în cursul zilei de marți, 24 octombrie 2017, polițiștii din Filiași au oprit pentru control pe raza localităţii Filiaşi o autoutilitară, la volanul căruia se afla C. VIOREL, 68 de ani, din comuna Vidra, județul Alba.

Acesta transporta cantitatea totală de 14,00 metri cubi material lemnos (cherestea, grinzi, frize) având avizul de însoţire expirat.

Materialul lemnos în valoare totală de 8.500 lei a fost ridicat de polițiștii doljeni în vederea confiscării şi a fost ulterior depus la Ocolul Silvic Filiaşi.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat conform Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here