Cristian Buican: PSD distruge turismul vâlcean

0

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea din data de 30 octombrie 2017, la propunerea PSD, a fost adoptat un proiect de hotărâre prin care agenţii economici care desfăşoară activităţi turistice din 16 localităţi vâlcene (Băile Olăneşti, Berislăveşti, Bărbăteşti, Brezoi, Călimăneşti, Câineni, Costeşti, Horezu, Malaia, Muereasca, Perişani, Racoviţa, Sălătrucel, Titeşti, Voineasa şi Vaideeni) din partea de nord a judeţului Vâlcea vor fi obligate să achite o nouă taxă, în valoare de 1% din veniturile lunare încasate. Consilierii judeţeni ai PNL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre, considerând că împovărarea suplimentară a agenţilor economici din domeniul turistic îi descurajează pe aceştia, această taxă afectând grav dezvoltarea turistică a nordului judeţului Vâlcea.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că introducerea unei noi taxe de către PSD pentru agenţii economici din domeniul turistic va avea efecte nefaste asupra dezvoltării turismului vâlcean din localităţile din zona montană şi va descuraja eventualii investitori. Parlamentarul liberal este de părere că turismul reprezintă una dintre principalele axe de dezvoltare durabilă a judeţului Vâlcea şi că acest domeniu ar trebui încurajat, prin toate mijloacele administrative şi legale şi nu împovărat, prin introducerea de noi taxe şi impozite.

Deputatul Cristian Buican le reaminteşte vâlcenilor că anul trecut, atât în timpul campaniei  electorale pentru alegerile locale, dar mai ales în timpul alegerilor pentru Parlamentul României, PSD promitea scăderi de impozite şi eliminări de taxe: “Acum vin şi inventează noi taxe şi impozite în goana disperată după bani, uitând de promisiunile de anul trecut. Se pare că reprezentanţii PSD de la nivel judeţean s-au molipsit de la cei guvernamentali şi au decis, fără niciun fel de consultare publică sau a vreunui studiu de impact, introducerea unei taxe de 1% asupra tuturor agenţilor economici din domeniul turistic“.

Parlamentarul liberal Cristian Buican consideră că dotarea şi dezvoltarea Serviciului Salvamont din judeţul Vâlcea este necesară, însă acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul firmelor private din domeniul turistic, prin împovărarea acestora cu o nouă taxă. Mai mult decât atât, deputatul Cristian Buican îi anunţă pe reprezentanţii PSD din cadrul Consiliului Judeţean că există programe europene prin care se poate finanţa dezvoltarea Serviciul de Salvamont.

Prin această nouă taxă PSD pune cruce turismului vâlcean din localităţile de munte. Pe lângă împovărarea agenţilor economici din domeniul turismului cu această nouă taxă, PSD îi sperie şi pe posibilii investitori. Nimeni nu va fi interesat de investiţii masive în pârtii de schi, servicii conexe ale acestora sau de construcţia de spaţii de cazare când ştiu că pe lângă taxele locale şi centrale, trebuie să mai achite şi 1% din veniturile sale către Consiliul Judeţean. În loc să ofere facilităţi prin care să atragă investitori serioşi, Consiliul Judeţean Vâlcea îi sperie cu noi taxe şi impozite. Parcă sunt nebuni cei de la PSD. Pe lângă faptul că există fonduri europene pentru dezvoltarea Serviciilor de Salvamont, la care văd că nu apelează, ei cheltuie banii pe drone sau alte asemenea bazaconii şi apoi se vaită că nu au bani să doteze Serviciul de Salvamont” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here