Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii Serviciului Rutier Mehedinți

0

IPJ Mehedinți a acționat pentru prevenirea şi combaterea nerespectării legalității transportului de marfă și persoane, ocazie cu care s-a verificat și respectarea restricțiilor de tonaj impuse la nivelul județului.

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Rutier Mehedinți, cei din Orșova și Baia de Aramă, în intervalele orare 0700 – 0900, respectiv, 18:00 – 22:00, au acționat pe sectoarele de drum D.N.57, Orşova-Eşelniţa, pe DN 67 Halânga- Florești, DJ 670 Florești – Cîmpu Mare și DJ 671A Cîmpu Mare-Bala, în vederea respectării restricțiilor de tonaj și a legalității transportului de marfă și persoane.

Poliţiştii au acţionat atât în plan preventiv, cât şi în plan combativ, în vederea luării măsurilor ce se impun faţă de cei care comit abateri ce pun în pericol siguranţa traficului rutier. De asemenea, în cadrul controalelor efectuate de poliţişti în trafic, s-a urmărit şi modul în care sunt respectate prevederile legale de către transportatorii de material lemons sau cărbune ce tranzitează sectoarele de drum menționate anterior.

Astfel, ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii mehedințeni, au controlat 39 de autovehicule, aplicând 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 12 pentru nerespectarea restricțiilor de tonaj impuse pe D.N.57, Orşova – Eşelniţa. De asemenea, 8 dintre sancțiunile contravenționale aplicate au fost pentru nerespectarea transportului de material lemnos.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe sectoarele de drum din județul Mehedinți, întrucât siguranța rutieră reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Exemplu

Miercuri, 1 noiembrie 2017, la ora 18.25, polițiștii mehedințeni au oprit pentru control, pe DN 67 în localitatea Florești, un autocamion, condus de un bărbat din Gorj, ce efectua transport de material lemnos cu documente legale pentru o societate comercială din Baia de Aramă. În urma controlului efectuat, conducătorul auto nu a putut perzenta diagramele tahograf pentru ultimele 28 de zile, ocazie cu care acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor art.8 alin.2 lit.z, respectiv art.8 alin.3 lit.ș din OG 37/2007 cu amendă în cuantum de 4000 lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here